woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
3
(2)

Bedragen Verlenging verblijf en Naturalisatie Verhoogd

lees ook ...

DNA tekent condoleance register ex-premier Udenhout

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc LL.B, heeft op 26 mei jongstleden, op het Presidentieel Paleis, het condoleance register van de heer drs Willem Alfred Udenhout getekend...

Personen, die een naturalisatie aanvragen of verlengen, zullen nu meer moeten betalen. Vice President Ronnie Brunswijk heeft deze verhoging tijdens de vergadering van de Raad van Ministers (RvM) van 6 augustus 2021 goedgekeurd. Het ministerie van Justitie en Politie heeft voorgesteld de kosten bij de aanvraag tot toelating, verlenging toelating, vestiging en afgifte van verklaringen en duplicaten en naturalisatie aan te passen.

Het ministerie wilt zorg dragen voor een verbeterde dienstverlening waarbij er rekening wordt gehouden met de steeds veranderde economische ontwikkelingen. Minister Kenneth Amoksi verdedigde dit voorstel door aan te geven dat zij steeds te kampen hebben met een stijgende trend aan illegale vreemdelingen, waardoor de kosten voor verblijf het ondernemen van bijbehorende acties toenemen.

Gelet op de periode waarin de kosten bij de aanvraag van alle typen tot verblijf; naturalisatie zijn opgenomen kan worden geconcludeerd dat de bedragen achterhaald zijn.De noodzakelijke kosten van uitzetting van de groep vreemdelingen die een gevaar vormen voor de openbare rust, vrede en veiligheid komen ten laste van de Staat.

De vreemdeling wordt pas uitgezet indien hij/zij zelf een ticket overlegd voor de reis naar het land van herkomst, maar in de praktijk is gebleken dat deze categorie niet in staat is om de kosten voor terugkeer naar land van herkomst te betalen. In sommige gevallen betreft het vreemdelingen die vanwege het plegen van zware misdrijven in detentie hebben gezeten. In het belang van de openbare orde en rust en de nationale veiligheid, dienen deze vreemdelingen zo spoedig als mogelijk uitgezet worden….

Gezien de recente financiële ontwikkelingen acht het ministerie het van belang dat bij intrede door de vreemdeling in Suriname zij dienen te beschikken over voldoende financiën voor hun verblijf in Suriname. Het Ministerie acht het noodzakelijk op grond hiervan de kosten behorende bij de aanvraag van alle typen tot verblijf; verklaring van ingezetenschap en naturalisatie moeten worden verhoogd.

Dit zal ertoe bijdragen dat er meer inkomsten voor de staat worden gegenereerd en zij worden daarbij in staat gesteld om acties te ondernemen behorende bij het verblijf van de vreemdeling in Suriname, gaf de minister aan. De te verwachten voordelen van deze verhoging zijn; verbetering dienstverlening, beschikken over voldoende inkomsten voor de staat, terugdringen van de illegaliteit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBedragen Verlenging verblijf en Naturalisatie Verhoogd