woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
4
(1)

Beautysalons met handen in het haar

lees ook ...

Waterschappen in Nickerie krijgen nieuw bestuur

Binnen 2 maanden moeten alle 12 waterschappen in het district Nickerie over nieuwe besturen beschikken. Deze eis is door minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) op tafel ge...

Vele ondernemingen zijn maanden dicht. Hieronder vallen de Beautysalons. Deze ondernemers zitten nu met de handen in het haar. De vaste lasten zoals huur en personeelskosten gaan gewoon door. De salons worden niet gerekend tot de essentiële diensten.

“Aangezien de salons niet worden gerekend tot essentiële diensten moeten wij thans onze deuren sluiten voor de derde keer”, zegt Diego Mourão desgevraagd. Hij is lid van de Vereniging Kapsalons in Suriname, en ook eigenaar van een Beautysalon in Paramaribo-Noord. “De eerste problemen zijn huur betalen, daarna volgen de lonen en andere kosten die continu doorgaan. Dus als je geen ander inkomen hebt en je helemaal afhankelijk bent van je Beautysalon dan raak je in paniek”, aldus Mourão.

Deze zakenman vindt het beleid van de regering niet juist. Andere bedrijven, die meer klanten accommoderen dan de salons en tegelijkertijd tegen het samenscholingsverbod hun zaak draaien, mogen normaal open.

“Ik vind de aanpak van de regering tegenover de beauty sector totaal oneerlijk. Wij werken volgens afspraak, geen drukte in de salon en toch vinden ze dat wij dicht moeten”, zegt Diego.  “Als je toch wat centjes hebt gespaard, ga je die moeten gebruiken om de kosten te dekken. Personeelsleden moeten ontslaan en dat is het hardste deel van de situatie, want zij hebben ook een gezin” legt hij verder uit. Met kunst en vliegwerkwerk houden deze ondernemers hun zaken draaiend. Deze ondernemers komen niet in aanmerking voor een steun van de overheid in deze covid-19 tijd.“Elke baan is essentieel, vooral wanneer je inkomen geheel daaruit voortvloeit”, volgens Diego Mourão.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBeautysalons met handen in het haar