vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

Be Your Own Hero, op African Diaspora Performing Arts Festival

lees ook ...

PAHO/WHO doneert apparatuur en goederen

PAHO/WHO wil Suriname blijven steunen. Beide organisaties werken goed samen met het ministerie van Volksgezondheid vanaf uitbraak van de pandemie. Men verleent technische bijstand. Apparatuur en goede...

De cultuurorganisatie Untold houdt dit jaar de vierde African Diaspora Performing Arts Festival van 12 tot 14 november in het Bijlmer Parktheater te Amsterdam Zuid-oost in Nederland. Het thema is ‘We Are Africa’. Ook dit jaar doet Be Your Own Hero uit Suriname mee. De pandemie en de financiële situatie had Rivelino Ligeon, die directeur en oprichter is van de dansschool enigzins geremd. De school zou om bovenstaande reden niet afreizen.

“Maar een maand geleden werd ons gezegd dat ze ons elk jaar verwachten en Untold heeft alle moeite gedaan, dat we dit jaar er ook bij kunnen zijn”, zegt hij. Untold heeft gezorgd voor de tickets.

Alles moest dus in sneltempo worden voorbereid, waardoor Ligeon deze keer geen pupillen van Be Your Own Hero kan meenemen. “Onze pupillen zijn nog schoolgaand en deelnemen aan een festival vereist maandenlange voorbereiding”, legt hij uit. Daarom is Ligeon een samenwerking aangegaan met zijn oude dansgroep,The Mysticalz.

Een groep van acht man samengesteld uit beide groepen reist op 9 november af naar Nederland. De groep zal Suriname vertegenwoordigen met een voorbereide  danstheaterstuk. Waarbij de verhaallijn gaat over hoe verschillende bevolkingsgroepen naar Suriname zijn gekomen en als gemengd volk vredig met elkaar leven.

Tijdens dit festival staan Afrikaanse kunstvormen centraal. Het thema dit jaar is ‘ We are Africa”. Verschillende theater-, muziek- en dansvoorstellingen van internationale gezelschappen uit Ghana, Zuid-Afrika, Ivoorkust, Suriname en de Verenigde Staten staan op het programma. Romano Naarden zal in verband met dit event namens Be Your Own Hero soca dansworkshops verzorgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBe Your Own Hero, op African Diaspora Performing Arts Festival