zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

BBS zal het KPS bijstaan in criminaliteitsbestrijding

lees ook ...

Gratis avond schoolvervoer van MinOWC

Het ministerie van Onderwijs Wetenschappen en Cultuur heeft voor personen die 's avonds de school moeten bezoeken, wederom gratis schoolvervoer ingesteld. Het grootste deel dat gebruik maakt van het a...

Het Korps Politie Suriname krijgt in het kader van het Crminaliteitsurgentieplan van het ministerie, assistentie van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname al(BBS) van het Ministerie van Justitie en Politie (JusPol.) Er wordt al enige tijd assistentie verleend aan de Operaties HOOP (Handhaving Openbare Orde) en Saka Yu Tempo, maar deze zal de komende periode verhoogd en geïntensiveerd worden.

In dit plan participeren ook  het Nationaal Leger, de Veiligheidsdienst van de Centrale Bank van Suriname en enkele bonafide en door het ministerie geselcteerde particuliere beveiligingsbedrijven.

De kabinetsleden Harold Belfor, Roy Prika en Mark Karg van het Minsiterie van Justitie en Politie en de leiding van de BBS hebben op donderdag 21 oktober het speciaal  geselecteerd team toegesproken. Daarbij is door Karg benadrukt dat er een grotere rol is weggelegd voor de BBS en dat deze dienst haar plaats binnen de Veiligheidsketen moet opeisen. Voorafgaand heiraan zullen eerst twee belangrijke randvoorwaarden vervuld moeten worden, discipline en integriteit.

Het ministerie is bereid samen met de dienst hieraan te werken, zodat binnen afzienbare tijd de BBS volwaardig en met gezag lid van de Veiligheidsketen kan zijn. Roy Prika zal zich met zijn militair-technische achtergrond zich hiervoor sterk maken. Ook trainingen en opleidingen zullen terhand genomen worden, evenals personele- en materiele voorzieningen. Het speciale team dat het Criminaliteitsurgentieplan zal ondersteunen bestaat uit specialistisch getraind personeel.

De BBS zal het KPS ondersteunen en zal tevens preventieve surveillances  in Wanica voor haar rekening nemen. Het gaat om de zichtbaarheid van het overheidsgezag dat een preventieve werking moet hebben. Het personeel bezit de hoedanigheid van buitengewoon agent van politie en zal opereren onder het gezag van de politie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBBS zal het KPS bijstaan in criminaliteitsbestrijding