vrijdag 19 april 2024
33 C
Paramaribo
8.1 C
Amsterdam
0
(0)

BBS krijgt nieuwe lichting BAVP’ers

lees ook ...

China scheldt oude schulden van Suriname kwijt na succesvol ...

Minister Albert Ramdin, die deel uitmaakte van de presidentiële delegatie tijdens het staatsbezoek aan de Volksrepubliek China, heeft aangekondigd dat de schuldherschikking met China op technisch nive...

Gisteren 13 maart zijn 80 rekruten beëdigd tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP’er). Het waarnemend hoofd van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname(BBS), Jursey Purperhart geeft aan dat de opleiding is begonnen op 03 maart 2020 maar langer dan normaal heeft geduurd door de pandemie. “We begonnen met 100 rekruten, waarvan 80 vandaag worden beëdigd. Hou vast aan wat je tijdens de opleiding hebt geleerd. Doe je werk naar eer en geweten”, zei Purperhart.

“Vandaag is een bijzondere dag waarop jullie twee jaar hebben gewacht”, zei bondsvoorzitter bij de BBS, Guillaume Colour. “U gaat nu bewapend uw werk doen. Neem de nodige maatregelen die u tijdens uw opleiding heeft gevolgd, in acht. Ook al ben je een dag alleen op een post, doe uw werk conform wat u is voorgehouden gedurende uw opleidings- en stageperiode”, was de boodschap van Coulor naar de nieuwbakken BBS’ers. Hij noemt de nieuwe lichting een druppel op een hete plaat.

Hij verzoekt het ministerie van Justitie en Politie om spoedig een aanvang te maken met een nieuwe werving, waardoor de werkelijke onderbezetting verder opgeheven kan worden. Coulor riep de nieuwe lichting op om haar visitekaartje af te geven. “Jullie moeten je inzetten en de dienst positief uitdragen. Het Openbaar Ministerie wordt grotendeels door de BBS beveiligd, ondersteund door de politie. We willen deze taken volledig naar ons toe trekken.”

Coulor pleitte ook ervoor dat de BBS-organisatie vorm moet gaan krijgen. “De bond doet het verzoek aan het ministerie van Justitie en Politie om structuur en een duidelijke verdeling te brengen in de instituten van de BBS”, aldus bondsvoorzitter Coulor.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBBS krijgt nieuwe lichting BAVP'ers