vrijdag 12 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
19.1 C
Amsterdam
3
(1)

BBGO ingeschakeld voor registratieproject overheid

lees ook ...

Geen reden tot bezorgdheid: drinkwaterkwaliteit Suriname vei...

De leiding van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) wil de bezorgdheid bij de gemeenschap wegnemen en garandeert dat haar drinkwaterkwaliteit veilig is. Er is kennis genomen van de berichtg...

De BBGO (Bond van Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst) is door de overheid ingeschakeld om het registratieproject  te doen van personen die afhankelijk zijn van slechts  een AOV-uitkering. De overheid heeft 50 miljoen uitgetrokken voor dit project, waarin ook de kosten van dit project zijn opgenomen. Het plan is om landelijk het project in een werkweek uit te voeren.

Als koopkrachtversterking en ondersteuning aan sociaal zwakken heeft de regering besloten om deze groep een extra ondersteuning te geven.

Renate Wouden voorzitter van de bond zegt dat het plan van aanpak, bijna is afgerond. Er zijn werkbesprekingen gehouden met de districtscommissarissen, die de locaties  en de personen hebben aangewezen voor de registraties. Ook komen er instructie trainingen voor het doen van de intake. Formulieren zullen hiervoor worden ontworpen. Men hoopt in april het project uit te voeren, zodra de middelen ter beschikking komen.

De districten Brokopondo, Sipaliwini, en West Suriname zullen vanwege wateroverlast  waarschijnlijk pas in de maand mei worden aangedaan.

Mevrouw Wouden zegt dat  drie categorieën AOV-gerechtigden in aanmerking komen namelijk:

  1. Zij die alleen een AOV-uitkering hebben, ontvangen een extra uitkering van SRD. 1000,-
  2. De AOV-genietende met een pensioen van SRD. 250,- . Deze groep krijgt een bedrag van SRD. 750,-
  3. AOV-ers, die een pensioen van SRD.500,- krijgen een uitkering van SRD.500,-

Bij de registratie moet men overleggen een identiteitskaart, een pensioenverklaring en een bankrekeningnummer.

Wouden is ingenomen met het feit dat de overheid hiermee de expertise binnen de organisatie erkend. In het verlengde hiervan wil de organisatie diensten aanbieden als uitzendbureau, zodat de gemeenschap zal kunnen putten uit de kennis en ervaring van gepensioneerden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBBGO ingeschakeld voor registratieproject overheid