vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
5
(1)

Basiszorgverzekeringskaarten worden niet ingetrokken

lees ook ...

40ste herdenking 8-Decembermoorden krijgt extra aandacht

Het is donderdag, 8 december 2022, 40 jaar geleden dat 15 personen in het Fort Zeelandia zijn gemarteld en vermoord. Voor de herdenking dit jaar is er zowel nationaal als internationaal opvallend veel...

De Basiszorgverzekeringskaarten (Bazo-kaarten) worden niet ingetrokken. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) zegt dat de overheid geen plannen heeft of uitvoert om de Bazo-kaarten van rechthebbenden in te trekken. Het ministerie is wel bezig een gewijzigde procedure voor de aanvraag en afhandeling van de premiesubsidie voor de basiszorgverzekering.

Het is van belang dat wordt beseft dat de basiszorgverzekering geen gratis staatsverzekering is, maar een zorgverzekering met een wettelijk vastgesteld pakket aan voorzieningen.

Mensen die niet in staat zijn deze wettelijk verplichte zorgverzekering af te sluiten, kunnen bij het ministerie van Sozavo, afdeling Bazo een aanvraag doen voor premiesubsidie. De aanvraag zal worden getoetst en indien deze de toetsing heeft doorstaan, komt de aanvrager in aanmerking voor de premiesubsidie voor de basiszorgverzekering.

Er hoeft dus geen paniek te zijn, omdat voor allen die voldoen aan de criteria om in aanmerking te komen voor een Bazo-kaart, daadwerkelijk de verzekeringspremie zal worden betaald. Er wordt gerekend op uw medewerking. Aan de rechthebbenden wordt gevraagd, de instructies van het ministerie van Sozavo af te wachten en op te volgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBasiszorgverzekeringskaarten worden niet ingetrokken