vrijdag 22 januari 2021
24.4 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

Basiszorgverzekeringskaarten worden niet ingetrokken

lees ook ...

Stichting Uitgaanscentrum Paramaribo ondersteunt veiligheids...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft een partij PPE materiaal (persoonlijke beschermingsmiddelen) van de voorzitter van de Stichting Uitgangscentrum Paramaribo, (SUP), Robbin...

De Basiszorgverzekeringskaarten (Bazo-kaarten) worden niet ingetrokken. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) zegt dat de overheid geen plannen heeft of uitvoert om de Bazo-kaarten van rechthebbenden in te trekken. Het ministerie is wel bezig een gewijzigde procedure voor de aanvraag en afhandeling van de premiesubsidie voor de basiszorgverzekering.

Het is van belang dat wordt beseft dat de basiszorgverzekering geen gratis staatsverzekering is, maar een zorgverzekering met een wettelijk vastgesteld pakket aan voorzieningen.

Mensen die niet in staat zijn deze wettelijk verplichte zorgverzekering af te sluiten, kunnen bij het ministerie van Sozavo, afdeling Bazo een aanvraag doen voor premiesubsidie. De aanvraag zal worden getoetst en indien deze de toetsing heeft doorstaan, komt de aanvrager in aanmerking voor de premiesubsidie voor de basiszorgverzekering.

Er hoeft dus geen paniek te zijn, omdat voor allen die voldoen aan de criteria om in aanmerking te komen voor een Bazo-kaart, daadwerkelijk de verzekeringspremie zal worden betaald. Er wordt gerekend op uw medewerking. Aan de rechthebbenden wordt gevraagd, de instructies van het ministerie van Sozavo af te wachten en op te volgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- Advertentie / TGX - 167802 --

meer Suriname

Akiemboto blijft toch nog assembleelid

Sergio Akiemboto, fractie...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Invoering BTW januari 2022

Belastingwetten aangenomen in DNA

Suriname registreert 126ste coronadode

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname Basiszorgverzekeringskaarten worden niet ingetrokken