zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Basisscholen binnenland blijven gesloten; VOJ Brokopondo en Marowijne open

lees ook ...

Gemengd team voert roadblocks en snelheidscontroles uit op I...

Van dinsdag 30 mei tot en met zondag 4 juni 2023 heeft een gemengd team van Regio Midden intensieve surveillances uitgevoerd op de Indira Gandhiweg. Tijdens deze operatie werden roadblocks en snelheid...

Basisscholen in het binnenland zullen niet opengaan op dinsdag 3 mei. Door de wateroverlast en slechte toegankelijkheid van de wegen is dit niet mogelijk. Het definitieve besluit is vrijdag genomen door de leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Er is hiervoor overlegd met de autoriteiten belast met de wateroverlast problematiek, de lokale gezagsdragers en het Platform van Schoolleiders Binnenland.

De basisscholen zullen pas opengaan als de fysieke veiligheid en de veiligheid met betrekking tot het onderwijsproces van de leerkrachten en leerlingen gegarandeerd zijn. Verder wil de departementsleiding de garantie, dat de kwaliteit van het onderwijs ook in het binnenland gewaarborgd blijft.

Eerder was door de leiding van het ministerie gezegd, dat de scholen in het achterland afhankelijk van de situatie met betrekking tot de wateroverlast mogelijk op 3 mei zouden beginnen. Het minOWC rekent op het begrip van de gemeenschap en volgt de situatie met betrekking tot de wateroverlast op de voet. De veiligheid van de leerlingen en leerkrachten blijft ontzettend belangrijk voor de departementsleiding.

VOJ-scholen Sipaliwini gesloten
Ook de voj-scholen in Sipaliwini blijven gesloten. Er is wel besloten om de voj-scholen in Brokopondo en Marowijne te openen. Deze scholen zijn wel toegankelijk, waardoor er geen reden is om de schooldeuren van deze onderwijsinstellingen nog langer gesloten te houden.

Het MinOWC blijft de ontwikkelingen met betrekking tot de wateroverlast in de verschillende gebieden op de voet volgen en is ook in nauw contact met de autoriteiten die deze wateroverlast in de gaten houden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBasisscholen binnenland blijven gesloten; VOJ Brokopondo en Marowijne open