vrijdag 31 maart 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Basisopleiding Militaire Politie gestart

lees ook ...

Politiepost Boskamp gerenoveerd

De hulppost van de politie in het Vissersdorp Boskamp te Coppenamepunt in het district Saramacca, werd op vrijdag 17 maart jongstleden heropend in aan-wezigheid van de waarnemend Korpschef, Commissari...

De basisopleiding voor het Korps Militaire Politie is hervat op maandag 04 oktober. Luitenant-kolonel Petrus Wasimin, commandant van het KMP, zegt dat de hervatting van deze opleiding nodig was vanwege de onderbezetting.

“Er zijn goede gesprekken met de minister van Defensie geweest en ook binnen de Defensieraad. Uiteindelijk kregen wij groenlicht van de minister om op 4 oktober te starten met de opleiding en dat is nu dus ook gebeurd”, aldus de commandant van het KMP.

Aan deze opleiding nemen 62 personen deel. Overste Wasimin streeft ernaar om deze groep na de afronding van deze opleiding in februari 2022 te laten beëdigen. Vanwege de Covid-19 pandemie kon de opleiding in de afgelopen periode niet worden voortgezet. Nu het eindelijk is hervat, wordt gehoopt dat alles vlot zal verlopen en er geen onderbrekingen meer zullen plaatsvinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBasisopleiding Militaire Politie gestart