Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Banken in Suriname hebben nog steeds onvoldoende cash; ATM’s vaak leeg

Geplaatst

op

Biljetten Van Srd

Contanten aan Surinaamse Dollars (SRD’s) zijn nog een groot probleem voor vele banken in Suriname. Veel ATM’s worden niet meer aangevuld. De opnamelimiet is door de Hakinbank teruggebracht naar SRD 1.000. Bij Finabank kon men SRD 5.000 pinnen, maar dit bedrag is drastisch verlaagd naar SRD 2.000. Tot ergernis van vele cliënten van DSB zijn veel pinautomaten leeg.

Vooral aan het einde van de maand was het een zoektocht naar pinautomaten waar er wel geld kon worden opgenomen. Als die automaat wel geld had, dan waren er erg lange rijen.  De banken beschikken over onvoldoende cash SRD’s en de Centrale Bank van Suriname (CBvS) kan nauwelijks inspringen. De hoeveelheid SRD’s die vorige maand binnengekomen waren bij de CBvS, kunnen de vraag niet dekken.

Het grote probleem is dat er nauwelijks stortingen plaatsvinden bij de banken. Veel ondernemers houden het geld vast, omdat ze slechts SRD 10.000 per week kunnen opnemen van hun eigen rekening. De CBvS had aangegeven dat met de banken gesproken zou worden over hoe giraal verkeer zou worden bevorderd. Veel handelszaken hebben echter geen POS-apparaat of willen liever cashgeld. Aan cliënten wordt meegedeeld dat het apparaat niet in orde is. Er is nog geen oplossing in het vooruitzicht voor het cashprobleem. 

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Albert Woudstra
vrijdag 14 augustus 2020 18:04

Neem contact met Nederlands bedrijfsleven. Zij zitten te springen voor opdrachten maar worden door Minister Blok van BZ geblokkeerd en EZ.

ramharak.w.c
vrijdag 14 augustus 2020 18:15

Ja. Ja mensen dit kon je wel verwachten, maar men moet deze regering niet kwalijk nemen. Men moet voor eens en altijd leren,want als de bevolking toen der tijd van Bouterse hun mond hadden open gemaakt en op straat waren geweest om de regering Bouterse omver te werpen. het surinaamse bevolking mag nu echt veranderen voor eens en altijd. En velen van de n.d.p.jers die hebben geld, geld genoeg en leven in luxe. Ik ben veel op face book en ik discuseer veel en lees velen meningen. Ik zeg je eerlijk ik wil ook remigreren,maar verlopig door de covit kan… Lees verder »

Paimin
vrijdag 14 augustus 2020 20:24

Mensen willen terug maar wat ga je daar doen. Er is niets. Armoede. Weinig medicijnen. Misschien zal er nu verandering komen.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen