vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
4
(1)

Banken bieden dienstverlening aan ondanks oproep tot sluiting tijdens protestactie

lees ook ...

Douane Suriname herstart opleiding tot Verificateur met vern...

Suriname heeft na een periode van 6 jaar de opleiding tot Verificateur 2de klasse bij de douane hervat. Op 6 juni 2023 is de opleiding van start gegaan. Het hoofd van de afdeling opleidingen, Mahinder...

Op 24 maart 2023 zal de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) haar dienstverlening aan de samenleving normaal aanbieden en vertrouwt erop dat de regering de veiligheid zal waarborgen om een herhaling van de escalatie van 17 februari te voorkomen. De banken zullen ook zelf de nodige veiligheidsmaatregelen nemen en nauwlettend met de autoriteiten de ontwikkelingen op dit gebied monitoren.

Het besluit volgt op een oproep van de organisatoren van de protestactie ‘Alles Plat’ aan bedrijven om op die dag hun deuren te sluiten. De SBV heeft vrijdag een nieuw bestuur gekozen onder leiding van René van Rooij, directielid van De Surinaamsche Bank.

De SBV heeft verder bekendgemaakt dat ze intensief overlegt met de regering om te bekijken hoe de banken een actieve rol kunnen spelen in de huidige economische en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen die hebben geleid tot verontwaardiging en frustratie in de samenleving.

De bankiersvereniging stelt dat zij op dit moment geen gehoor zal geven aan de oproep om de bankdiensten op 24 maart niet aan te bieden, en heeft haar leden geadviseerd om de dienstverlening normaal voort te zetten. Ook het bestuur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven heeft zijn leden geadviseerd om alert te blijven, maar de dienstverlening normaal te laten voortgaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBanken bieden dienstverlening aan ondanks oproep tot sluiting tijdens protestactie