maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
0
(0)

Bakkers praten met minister EZ over kostprijs puntbrood

lees ook ...

Centrum voor innovatie en productiviteit

De Raad van Toezicht van het Centrum voor Innovatie en Productiviteit (CIP) heeft op dinsdag 29 november jongstleden een ontmoeting gehad met minister Steven Mac Andrew van Arbeid, werkgelegenheid en ...

Het Bakkerscollectief dat binnen de Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname (WOVS) opereert, heeft op 05 augustus jongstleden de aandacht gevraagd van minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) voor enkele pijnpunten betreffende de kostprijs van een puntbrood.

Tijdens de ontmoeting kwam naar voren dat de benodigde grondstoffen zoals gist, margarine, olie en suiker voor de productie van de puntbroden enorm zijn gestegen. Ook de vervoerskosten van de grondstoffen, de verhoogde benzineprijzen, de verhoogde huurprijzen van de panden, de aanschaf van machineonderdelen en de opkomende verhoogde EBS- en SWM-tarieven zijn de uitdagingen waarmee het Bakkerscollectief kampt.

De bovengenoemde zaken maken dat een verhoging van een puntbrood onvermijdelijk is. Volgens een ruwe schatting van de belangenorganisatie komt de prijs van een puntbrood op Srd 1,80. Ze wil de samenleving echter tegemoetkomen met betaalbaar brood en vraag daarom de regering de benodigde grondstoffen te subsidiëre

Minister Walden gaf aan dat de regering al geruime tijd meel ten behoeve van de productie van brood subsidieert, zodat dit betaalbaar blijft. Per jaar wordt SRD 72 miljoen aan meelsubsidie gegeven. De bewindsvrouw zegt de bezorgdheid van het Bakkerscollectief te begrijpen en is ook van oordeel dat de bakkerijen draaiende moeten worden gehouden. De EZ-minister stelde de bakkersvertegenwoordiging gerust en gaf aan, dat de regering reeds bezig is om bepaalde problemen aan te pakken.

Minister Walden zegt dat er gekeken zal worden, om net als bij meel ook met importeurs van de andere grondstoffen afspraken te maken voor een vaste prijs, zodat de bakkerijen verzekerd zijn van een bepaalde prijs. De bewindsvrouw heeft aan haar gesprekspartner voorgesteld om mogelijke onderlinge samenwerking te bekijken om zo de kosten te drukken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBakkers praten met minister EZ over kostprijs puntbrood