donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
0
(0)

Bacheloropleiding Public Administration universiteit geaccrediteerd

lees ook ...

Voertuigen voor maatschappelijke dienst Sozavo

Dinsdag jongstleden vond de overhandiging plaats van twee busjes bij Sozavo voor de Maatschappelijke Dienst, die landelijk opereert. De overhandiging is gedaan door minister Uraiqit Ramsaran, die bena...

De Bacheloropleiding Public Administration van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) is geaccrediteerd door het Nationaal Orgaan voor Accreditatie (NOVA). Met de accreditatie van deze opleiding telt de Faculteit der Maatschappij Wetenschappen 7 geaccrediteerde opleidingen: 3 Bacheloropleidingen en 4 Masteropleidingen. AdeKUS heeft momenteel in totaal 14 geaccrediteerde opleidingen.

De Bacheloropleiding Public Administration bestaat in de huidige vorm sinds 2002 en heeft een jaarlijkse instroom van 50-70 studenten. Public Administration is een brede bacheloropleiding met als doel studenten zodanig op te leiden dat de afgestudeerde in staat is om vraagstukken en processen van bestuur, organisatie en beleid in nationale regionale en internationale context te onderzoeken en daarover beleidsadviezen uit te brengen.

De eerste helft van de studie volgen alle studenten hetzelfde programma, daarna specialiseren zij zich in Bestuur, Beleid en Management of in Internationale Betrekkingen. De afgestudeerden kunnen doorstromen naar een masteropleiding of een junior beleidsfunctie vervullen in de publieke sector.

De accreditatie vormt een belangrijke mijlpaal in het bestaan van de opleiding. De studierichting hoopt voort te bouwen op dit succes en binnen enkele jaren ook een eigen masteropleiding aan te bieden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBacheloropleiding Public Administration universiteit geaccrediteerd