dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

Babyvoeding ‘wi! Uma Fu Sranan’ in herstelprogram overheid

lees ook ...

De houtsector wordt getransformeerd

De presidentiële taskforce, aangesteld op 06 september 2022, organiseert op 02 en 03 december aanstaande de workshop ‘Ordening en Transformatie Houtsector’. De organisatie van dit tweedaagse event wor...

‘Wi! Uma Fu Sranan’, is een agrarische vrouwencoöperatie die ernaar streeft om de levensstandaard van vrouwelijke agrarische producenten te verbeteren. Zij brachten  op 31 augustus 2021 een bezoek aan de minister van Financiën en Planning. De delegatie werd ontvangen door minister Armand Achaibersing, Financiën-directeur Dharmradj Parohi en Reguillo Hira van Economische Aangelegenheden en president-commissaris van de Nationale Onwikkelingsbank (NOB).

Voorzitter Tania Lieuw-A-Soe van ‘Wi! Uma Fu Sranan’ gaf een presentatie over de organisatie en haar doel om duurzame inkomsten voor vrouwen te creëren. ‘Wi! Uma Fu Sranan’ bestaat sinds 2013 en is gefocust op vrouwen in de agrarische sector, vooral in rurale gebieden. De coöperatie heeft in 2020 een award voor haar werk mogen ontvangen van de Inter-American Development Bank (IDB). ‘Wi! Uma Fu Sranan’ kreeg de IDB Super Heroes of Development award.

De organisatie produceert van aardvruchten pap en meelsoorten. Ze heeft babyvoeding ontwikkeld, die voldoet aan de ‘Codex Alimentarius’. Dat is een verzameling aan standaarden en richtlijnen met betrekking tot voedsel, productie van levensmiddelen en voedselveiligheid. In het Herstelplan 2020-2022 is er ook een babyvoedingsprogramma opgenomen. Minister Achaibersing gaf dan ook aan dat het een goed idee zou zijn als dit lokale product wordt geïncorporeerd in het programma.

De minister zei bijzonder onder de indruk te zijn van de organisatie en de producten. Niet alleen vanwege de professionele verpakking en uitstraling, maar vooral ook omdat de producten lokaal en import vervangend zijn. Daardoor wordt de voedselvoorziening vanuit de lokale markt gestimuleerd. ‘Ik sta volledig achter dit project, dat werkgelegenheid stimuleert en een Surinaams product is’, aldus minister Achaibersing.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBabyvoeding 'wi! Uma Fu Sranan' in herstelprogram overheid