maandag 26 september 2022
27.9 C
Paramaribo
11.9 C
Amsterdam
3
(1)

Baby’s uit kansarme gezinnen krijgen voeding gesubsidieerd

lees ook ...

Tekort aan meel leidt tot schaarste aan brood

Er zal de komende dagen een schaarste zijn aan brood- en banketproducten. De meelleverancier kon vanwege de girale US-dollar problemen bij de banken niet op tijd haar bestelling plaatsen in het buiten...

Baby’s uit kansarme gezinnen, geboren na 1 mei 2021, komen in aanmerking voor gesubsidieerde babyvoeding. De voeding wordt voor 50 procent door de overheid gesubsidieerd. Dit is een van de maatregelen die in het Herstelplan van de regering-Santokhi is opgenomen, want er wordt al geruime tijd geklaagd, dat de prijzen voor babyvoeding onbetaalbaar zijn.

De distributie van de voeding zal geschieden via de poliklinieken van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en de Medische Zending (MZ), zegt Suze Holband. Zij is verpleegkundig directeur van het ‘s Lands Hospitaal.

In samenwerking met de ministeries van Volksgezondheid, Economische Zaken, Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en met de Melkcentrale, is het initiatief genomen om ruim 4000 baby’s te ondersteunen, voor een jaar. De registratie vindt online plaats waarna het ministerie van Sozavo iedere maand kansarmen selecteert. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk baby’s te ondersteunen, zegt Holband.

Ouders uit alle districten, die in aanmerking zullen komen voor de subsidie, betalen ongeveer SRD 55 per blik babyvoeding. De geselecteerde baby’s zullen niet meer genieten van deze maatregel wanneer ze de leeftijd van 1 jaar hebben bereikt in 2022, zegt Holband. De verpleegkundig directeur doet een beroep op ouders, in het bijzonder op de moeders, om toch zoveel mogelijk borstvoeding te geven aan hun kind.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBaby’s uit kansarme gezinnen krijgen voeding gesubsidieerd