zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
5
(2)

Baby’s gestorven omdat AZP geen adequate zorg kon bieden

lees ook ...

Dichter S.Sombra kreeg kompe buku voor zijn 85ste jaar

Onlangs 13 februari mocht de bekende Coroniaanse Sranantongo dichter Stanley Slijngard meer bekend als S.Sombra zijn 85ste verjaardag op bijzondere wijze herdenken. De activiteiten van de Sombra Neti ...

De Intensive care Unit (NICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is in code zwart. Baby’s die dringend de zorg nodig hadden, moesten geweigerd worden, omdat men niet daaraan kon voldoen. Twee kinderen zijn daardoor overleden. Kinderartsen hebben de minister schriftelijk op de hoogte gesteld dat de zorg in code zwart is beland. Het is niet een probleem dat het ziekenhuis zelf kan oplossen.

De specialisten hebben de bewindsman opgeroepen spoedig een oplossing te brengen in de situatie, omdat dit iets is dat de regering kan oplossen.

Twee kinderen hebben jammer genoeg het leven gelaten, omdat de hulp niet kon worden geboden. Gekwalificeerd personeel trekt weg, en de dienst is genoodzaakt per 1 augustus 2022 met minder bedden te werken. Men overweegt zelfs de afdeling te sluiten.

‘’Het is een vervelende situatie. Het heeft veelal te maken met niet genoeg adequaat personeel, terwijl wij wel gestart zijn met interne opleidingen in verhevigde tempo bij AZP en Covab. Dan nog is het niet voldoende‘’, aldus Ramadhin. Er zullen zo snel mogelijk NICU-verpleegkundigen aangetrokken worden.

‘’Als kinderartsen zijn onze handen momenteel dringend nodig aan het bed van het Surinaamse kind en kunnen we ons niet permitteren om tijd te verspillen‘’, aldus de brief. Een salarisaanpassing voor dit personeel acht men ook een noodzaak.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBaby's gestorven omdat AZP geen adequate zorg kon bieden