woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
21 C
Amsterdam
0
(0)

BABN eist deze maand nog uitbetaling koopkrachtversterking

lees ook ...

Versterking van defensiesamenwerking tussen Nederland en Sur...

Staatssecretaris van Defensie Gijs Tuinman en minister van Defensie Krishna Mathoera kwamen vanochtend bijeen in Den Haag voor een kennismakingsgesprek. Tijdens deze ontmoeting werd uitgebre...

Dayanand Dwarka, voorzitter van de Bacoven Arbeiders Bond Nickerie (BABN), eist uitbetaling van koopkrachtversterking van SRD 2.500 voor de arbeiders van FAI NV deze maand. De voorzitter heeft dit in een schrijven duidelijk gemaakt aan de directeur van FAI. Dwarka gaf ook te kennen dat de bond na 31 juli geen arbeidsrust zal kunnen garanderen indien de koopkrachtversterking niet wordt uitbetaald.

 Terwijl de directie hiermee wordt geconfronteerd, zijn er geen subsidiegelden ontvangen van de overheid. De directie van FAI NV kan de lonen over de maand juli ook niet garanderen.

Afgesproken is tussen de regering en de vakbeweging dat vanaf 1 mei 2023 ambtenaren en aan hun gelijkgestelden een koopkrachtversterking ontvangen van SRD 2.500 per maand. Hierover zijn er besprekingen geweest met de directie.

Dwarka is er van verzekerd dat de regering de juiste handelingen heeft gepleegd om de uitbetaling van de koopkrachtversterking en de lonen van FAI mogelijk te maken. “De arbeiders van FAI NV hebben recht op en maken aanspraak op de koopkrachtversterking.” Voor Dwarka kan er geen discussie hierover bestaan.

Bron Foto: Facebook

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBABN eist deze maand nog uitbetaling koopkrachtversterking