maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Azulatis bespreekt verbeteringen watervoorziening met president Santokhi

lees ook ...

Marktventers Leiding 11A krijgen training in ondernemerschap...

Zeventien venters van de markt van Leiding 11A nemen deel aan de training ‘Basic Entrepreneurship, Food Packaging and Labelling’, georganiseerd door de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) in sam...

Een afvaardiging van watermanagementbedrijf Azulatis, onder leiding van CEO Pieter Verbeke, voerde op vrijdag 3 mei 2024 een gesprek met president Chandrikapersad Santokhi op zijn kantoor. Samen met Clifton Lienga, directeur van de Surinaamse Watermaatschappij (SWM), kwamen ze bij het staatshoofd samen om de landelijke watervoorziening verder te verbeteren en te optimaliseren. De delegatie bestond verder uit COO Frank De Poortere en Tom Van de Putte, Commercieel Manager van het bedrijf.

Azulatis, voorheen bekend als de Watergroep, is al geruime tijd actief in Suriname en werkt sinds 2012 samen aan de verbetering van de drinkwatervoorziening in het land. Tijdens het overleg werden de voortzetting van deze samenwerking en de financieringsaspecten van de investeringen besproken. President Santokhi benadrukte het belang voor de regering dat elke burger toegang heeft tot voldoende en gezond drinkwater, ondanks enkele uitdagingen op dit gebied, met name in delen van het land en Paramaribo die momenteel verstoken zijn van water. Hij drong erop aan dat de SWM strategische plannen opstelt voor de watervoorziening, inclusief noodzakelijke vervangingsmaatregelen en moderniseringen.

President Santokhi wees op het belang van watervoorziening in het kader van de werkzaamheden van de presidentiële werkgroep Landelijke Woningbouw, die grote gebieden ontsluit en bouwrijp maakt. Hij benadrukte dat de SWM moet inspelen op deze ontwikkelingen. CEO Verbeke benadrukte de nauwe samenwerking met de SWM en hun inspanningen om de samenwerkingsverbanden te versterken. Hij noemde als voorbeeld het project La Liberté in het district Commewijne, dat symbool staat voor technologische vooruitgang en toewijding aan duurzaamheid binnen het bedrijf.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAzulatis bespreekt verbeteringen watervoorziening met president Santokhi