vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

AZP werkt aan kanker-afdeling voor kinderen

lees ook ...

Chinese handelsvereniging schenkt goederen aan Sociale Zaken...

In het kader van de viering van het Chinees nieuwjaar heeft de Zhe Jiang handelsvereniging op dinsdag 17 januari jongstleden goederen aan het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting geschonke...

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) werkt ernaar toe om over een jaar te beschikken over een kanker unit voor kinderen.  In  april wil men een aanvang maken met de bouw van deze afdeling. Dit project is gefinancierd door de Japanse Ambassade voor  ruim USD. 255.000.- De supervisie valt onder Lions Club, die gewerkt heeft aan de totstandkoming van dit project.

Jaarlijks heeft de wereld te kampen met ruim driehonderdduizend nieuwe gevallen van kinderen die hiervoor behandeld moeten worden. In ons land zijn dat 10 tot 20 kinderen. In een kanker unit speciaal voor kinderen, krijgen zij een op maat gesneden zorg. Claudia Redan, de directeur van het AZP juicht deze ontwikkeling toe.

De vertegenwoordiger van de Japanse Ambassade, Yasuhiko Kamada, is ingenomen met het feit, dat de ambassade in de gelegenheid wordt gesteld om een bijdrage te leveren aan de totstandkoming van dit geweldig project. Hij benadrukt het belang van kwalitatief goede zorg voor kinderen met kanker, en is ervan overtuigd dat de kanker unit voor kinderen, deze zorg zal verbeteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAZP werkt aan kanker-afdeling voor kinderen