zondag 14 augustus 2022
24.4 C
Paramaribo
26.9 C
Amsterdam
0
(0)

AZP werkt aan kanker-afdeling voor kinderen

lees ook ...

Grond uitgift aan geregistreerden in augustus

De regering heeft een online registratiesysteem in het leven geroepen, waarbij 70.000 personen zich hebben geregistreerd. Aan het uitgeven van grond serieus aandacht worden besteed. Vanaf medio august...

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) werkt ernaar toe om over een jaar te beschikken over een kanker unit voor kinderen.  In  april wil men een aanvang maken met de bouw van deze afdeling. Dit project is gefinancierd door de Japanse Ambassade voor  ruim USD. 255.000.- De supervisie valt onder Lions Club, die gewerkt heeft aan de totstandkoming van dit project.

Jaarlijks heeft de wereld te kampen met ruim driehonderdduizend nieuwe gevallen van kinderen die hiervoor behandeld moeten worden. In ons land zijn dat 10 tot 20 kinderen. In een kanker unit speciaal voor kinderen, krijgen zij een op maat gesneden zorg. Claudia Redan, de directeur van het AZP juicht deze ontwikkeling toe.

De vertegenwoordiger van de Japanse Ambassade, Yasuhiko Kamada, is ingenomen met het feit, dat de ambassade in de gelegenheid wordt gesteld om een bijdrage te leveren aan de totstandkoming van dit geweldig project. Hij benadrukt het belang van kwalitatief goede zorg voor kinderen met kanker, en is ervan overtuigd dat de kanker unit voor kinderen, deze zorg zal verbeteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAZP werkt aan kanker-afdeling voor kinderen