zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

AZP: nieuwe hoop voor lokale zorg

lees ook ...

Ronnie Brunswijk kreeg openbaring en gaat voor 100.000 stemm...

De ABOP voorzitter, Ronnie Brunswijk gaf tijdens een ressortvergadering van de partij te kennen dat hij gaat voor 100.000 stemmen bij de verkiezingen van 25 mei 2025. Een openbaring die hij heeft gekr...

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft recentelijk een groep van 18 niertechnici en 17 kinderverpleegkundigen opgeleid, in een poging om het tekort aan gekwalificeerd personeel aan te pakken dat voortkomt uit de braindrain.

Deze nieuw opgeleide kinderverpleegkundigen zijn specifiek getraind voor inzet op twee belangrijke afdelingen: de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) en de Pediatrische Intensive Care Unit (PICU). De NICU biedt gespecialiseerde zorg aan pasgeboren baby’s die te vroeg zijn geboren of die met ernstige medische aandoeningen kampen en intensieve zorg nodig hebben. Ondertussen richt de PICU zich op oudere kinderen die hoogwaardige pediatrische zorg behoeven.

De niertechnici zijn opgeleid om adequate zorg te verlenen aan patiënten die dialyse ondergaan, een cruciale dienst in de medische zorg. Deze opleidingen begonnen in 2016 onder toezicht van operations manager Glenn Uiterloo, met als doel het tekort aan dialyseverpleegkundigen aan te pakken. De curricula voor deze opleidingen zijn afkomstig uit de Verenigde Staten van Amerika.

De recente succesvolle afstuderen van deze tweede groep benadrukt de effectiviteit van deze programma’s, volgens de Communicatiedienst Suriname.

Faucia Niamut, de verpleegkundig directeur van AZP, onderstreept het belang van voortdurende opleidingen als reactie op de aanhoudende braindrain. “Het behouden en versterken van lokale expertise is van essentieel belang,” merkt Niamut op. “Ons voortdurende streven naar opleiding en ontwikkeling is cruciaal om te voorzien in de groeiende behoeften van ons ziekenhuis en onze gemeenschap.”

Hoewel deze opleidingen aanzienlijke investeringen vergen, wordt tijdens de recente diploma-uitreiking de nadruk gelegd op het belang van het behouden van deze talenten in Suriname. Afgestudeerden worden aangemoedigd om hun vaardigheden en expertise in te zetten in dienst van de lokale gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAZP: nieuwe hoop voor lokale zorg