woensdag 26 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
22 C
Amsterdam
5
(1)

Ayurveda als healthy lifestyle gericht op preventie

lees ook ...

Ereonderscheiding voor bloeddonoren in Suriname

In een ceremonie, op donderdag 20 juni 2024, zijn 104 heren en 64 dames geëerd voor hun uitzonderlijke bijdrage als bloeddonoren aan de Nationale Bloedbank Suriname. De uitreiking vond plaat...

Amrika Anroedh, ondervoorzitter van de stuurgroep Ontwikkeling Traditionele Integratieve Medische Systemen en Industrie (OTIMSI) bij het Kabinet van de President, werkt aan preventie van ziekte middels Ayurveda. Op 5 augustus jongstleden presenteerde hij in aanwezigheid van de president de voordelen van Ayurveda voor gezondheid, terwijl hij ook benadrukte dat 98 procent van onze medische zorg bestaat uit behandeling van de zieke mens.

 “Er is geen budget voor preventie. Bij Ayurveda is het andersom, 98 % van de zorg is gericht op preventie. Niet alleen vanuit de medische wereld maar middels integratie van Ayurveda in de medische wereld.  Daarmee zijn we nu begonnen. In deze regeerperiode gaan we dus echt een wet hebben en dat moet een startsein zijn om dit verder te verspreiden”. Ayurveda is een wetenschap van het leven, en is gericht op hoe je 100 jaar kan halen met de voeding die bij je past.

“Wij als regering moeten tezamen met de samenleving ervoor zorgen dat er een programma komt welke de mensen zal begeleiden om gezond te leven en gezond te eten. Een healthy lifestyle”, aldus het staatshoofd. Hij is ervan overtuigd dat preventie de staat veel bespaart. Hij wijst er ook op dat de kennis van de alternatieve geneeswijzen in de verschillende culturen langzaam minder wordt. Het beleid richt zich op het bundelen van de kennis van de verschillende groepen op dit gebied.

Er bestaat een overeenkomst met India voor het financieren van een Ayurvedisch Centrum te Saramacca.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) organiseren van 17 – 18 augustus 2023 in Gandhinagar, Gujarat, India, de eerste Traditionele Medische Summit. Anroedh zal namens het ministerie van Volksgezondheid hieraan deelnemen. Landen die bezig zijn met het reguleren van hun medische systemen zullen aanwezig zijn.

Bron: Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAyurveda als healthy lifestyle gericht op preventie