dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ayervedische medicinale plantentuin en gezondheidscentrum voor Saramacca

lees ook ...

Volksgezondheid streeft naar voldoende medicijn in voorraad

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid wil gedaan krijgen dat door bestelling de voorraden van noodzakelijke medicatie op peil wordt gehouden. Hij meent dat er bij het Bedrijf Geneesmiddelen Voorz...

 In het district Saramacca, te Dirkshoop komt binnenkort een Ayurvedische medicinale plantentuin (kruidentuin) met gezondheidscentrum. Op vrijdag 10 november, de Internationale dag van de Wetenschap, alsook de Internationale Ayurveda dag, werd het startsein gegeven hiervoor. Aanwezig waren president Chandrikapersad Santokhi, de Indiase ambassadeur Shankar Balachandran en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Dit project is een samenwerking tussen de ministeries van Volksgezondheid en Landbouw, Veeteelt en Visserij, de Stuurgroep Ontwikkeling Traditionele Medische Systemen Industrie (OTMSI), en de ambassade van de Republiek India. Het geheel wordt ondersteund door het districtscommissariaat Saramacca.

Ambassadeur Balachandran vindt het een grote eer om deel uit te maken van dit project in Suriname, en zei het volgende: “Ayurveda bestaat al ongeveer 5000 jaar en maakt deel uit van India’s rijke culturele geschiedenis en diaspora. Bij Ayurveda draait het om de dingen die je kunt doen om goed in je vel te zitten. Het woord betekent zoveel als kennis van het leven.” De diplomaat benadrukt dat India trots is op dit proces in Suriname.

President Santokhi draagt de overtuiging dat deze vorm van geneeskunde wereldwijd toeneemt. “De dag van Ayurveda is niet alleen om te herdenken, maar ook om een duurzame basis te leggen voor de verdere ontwikkeling van de traditionele medische industrie in Suriname”, zegt hij.

De Stuurgroep OTMSI is samen met alle directe en indirecte betrokkenen in de traditionele medische sector bezig een essentiële bijdrage te leveren in de ontwikkeling van deze industrie. Ook de regering is bezig wetgeving op dit gebied af te ronden volgens het staatshoofd.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAyervedische medicinale plantentuin en gezondheidscentrum voor Saramacca