zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
0
(0)

AWJ zal jongeren met beperking hand toereiken

lees ook ...

SRD 1500 uitkering voor SML-pensioenen per januari 2024

Gepensioneerden en weduwen van de Stichting Machinale Landbouw (SML) zullen SRD 1500 uitgekeerd krijgen. Dit maandelijkse bedrag zullen zij met terugwerkende kracht ontvangen van januari tot en met de...

Verschillende organisaties die zich richten op jongeren met een beperking waren op vrijdag 22 juli jongstleden bij minister Steven Mac Andrew van Arbeid, werkgelegenheid en Jeugdzaken op bezoek om zaken betreffende hun doelgroep te bespreken. De gasten waren  Bianca Graskamp van stichting B’Art, Culture & Sport Empowerment, Carlos Helber van First Class Youth Foundation en Humphrey Eendragt van stichting Mi Kan Du. 

Minister Mac Andrew deelde mee dat de Alliantie voor Decent Work voor Personen met een Beperking kan blijven rekenen op verdere ondersteuning van het ministerie, wat zal neerkomen op voortzetting van landelijke trainingen en begeleiding van personen met een beperking om hen zelfredzaam te maken en tegelijkertijd te halen uit de sociale isolatie. Hij kondigde in dit verband aan, dat bij het opstellen van het Derde Decent Work Country Programma, welke vanaf begin volgend jaar uitgevoerd zal worden, ook de focus gelegd zal worden op Decent Work voor personen met een beperking.

De minister bracht ook in herinnering de belangrijke rol, die de werkarmen van het ministerie, namelijk de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) en de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) hebben gespeeld bij de uitvoering van het Basic Needs Trust Fund (BNTF) project, waarbij personen met een beperking zijn getraind en sommigen begeleid zijn geworden in het opstarten van economische activiteiten als micro-ondernemer. De minister gaf aan, dat hierbij zelfs incentives zijn verstrekt aan betrokkenen, zodat zij daadwerkelijk een aanvang konden maken met hun activiteiten of deze konden verbeteren en/of uitbreiden.

Mac Andrew vindt een programmatische samenwerking met ngo’s, buurtorganisaties en stichtingen, die zich richten op verschillende doelgroepen onder jongeren, de meest effectieve werkwijze om specifieke- en risicogroepen te kunnen bereiken voor trainingen en begeleiding. Ook jongeren met een beperking behoren volgens hem tot de groep die bijzondere aandacht geniet van het ministerie. Hij zal daarom de werkarmen van het ministerie, SAO en SPWE, instrueren om ook bij deze doelgroep hun reguliere trainingen en begeleidingstrajecten te promoten.

De vertegenwoordigers van de drie aanwezige organisaties gaven de minister en zijn staf inzicht in hun begeleidingsactiviteiten gericht op jongeren met een beperking. Ze hebben ook gepleit voor trainingen en andersoortige ondersteuning vanuit het ministerie en zijn werkarmen ten behoeve van deze groep.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAWJ zal jongeren met beperking hand toereiken