woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

AWJ versterkt controlecapaciteit met BAVP-opleiding voor arbeidsinspecteurs

lees ook ...

Surinaamse delegatie schetst duurzame koers op klimaatconfer...

In de Verenigde Arabische Emiraten, waar president Santokhi als vertegenwoordiger van Suriname deelneemt aan de Klimaatconferentie COP28, heeft de Surinaamse delegatie, onder leiding van het staatshoo...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) is begonnen met het opleiden van 21 junior arbeidsinspecteurs, waarvan 4 afkomstig uit Nickerie, tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP). Dit initiatief is bedoeld om de controleactiviteiten in bedrijven te versterken. De deelnemers zullen worden voorzien van de benodigde kennis om processen-verbaal uit te vaardigen en boetes op te leggen bij het niet naleven van arbeidswetgeving.

Met deze opleiding zet het ministerie een stap in de richting van de gewenste capaciteit om landelijk toezicht te houden op de naleving van arbeidswetgeving, en vergroot het de uitvoeringscapaciteit van de Arbeidsinspectie. De opleiding begon op 16 oktober 2023 en zal gedurende 3 maanden voornamelijk plaatsvinden op de Politieacademie.

Merlien Adriaans-Nelson, het regionaal hoofd van de Arbeidsinspectie, is verantwoordelijk voor de organisatie van deze opleiding. Ze is verheugd over deze ontwikkeling, aangezien het werk van de Arbeidsinspectie landelijk van groot belang is en capaciteitsversterking noodzakelijk is.

Er zal voldoende nadruk worden gelegd op de arbeidswetten waar de Arbeidsinspectie toezicht op houdt. Inspecteur van politie, Steven Sontodimedjo, is belast met de coördinatie van de BAVP-opleiding. Voorafgaand aan de opleiding hebben de deelnemers een psychologische test, medische keuring en antecedentenonderzoek ondergaan.

Na afronding van de BAVP-opleiding zullen de deelnemers worden beëdigd, waarbij de eedaflegging zal worden afgenomen door de procureur-generaal (pg) bij het Hof van Justitie. Nelson heeft aangegeven, dat de junior arbeidsinspecteurs zeer gemotiveerd en enthousiast zijn. Ze kijkt nu al uit naar een succesvol verloop van de opleiding.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAWJ versterkt controlecapaciteit met BAVP-opleiding voor arbeidsinspecteurs