woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

AWJ vergroot digitale geletterdheid onder jongeren in Nickerie

lees ook ...

Gajadien pleit voor ordening goudsector

 VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien pleit in een gesprek met TBN Prime Alert  voor ordening van de goudsector. Als de wetgeving aangepast wordt zal het land er voordeel aan hebben. Volgens de volksv...

Bijna dertig jongeren in Nickerie hebben hun computervaardigheden met succes ontwikkeld, dankzij het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ). Het AWJ bood kosteloos trainingen aan voor schoolgaande tienermoeders en vroege schoolverlaters in de districten als onderdeel van het project Computervaardigheden.

Met het behaalde certificaat vergroten deze jongeren hun digitale geletterdheid en zijn zij in staat om volledig deel te nemen aan de digitale samenleving. Het ministerie zal blijven bijdragen aan de ontwikkeling van jongeren en hoopt dat zij deze kans zullen gebruiken om verder te groeien en te ontwikkelen.

De directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe, heeft de geslaagde jongeren bij deze gelegenheid toegesproken. Ze liet blijken onder de indruk te zijn van de buitengewone prestatie van enkele van de jongeren, doelend op de twee best geslaagden die met 10 als gemiddeld cijfer zijn geslaagd voor de onderdelen: Word, Excel en PowerPoint. Deze buitengewone prestatie kwam niet helemaal onverwacht bij haar over, want volgens haar staat Nickerie bekend om het behalen van hoge slagingspercentages in het onderwijs.

De deelnemers aan deze training hebben volgens haar hiermee de trend voortgezet. Dit project draagt volgens Mangroe bij aan het vergroten van de digitale geletterdheid onder jongeren in ons land.

Uit statistieken over digitale geletterdheid blijkt volgens haar dat meer dan 50% van zowel mannen als vrouwen in ons land niet over de basale computervaardigheden beschikt. Van dit aantal zijn vrouwen het minst digitaal geletterd volgens de statistieken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAWJ vergroot digitale geletterdheid onder jongeren in Nickerie