zondag 19 mei 2024
27.7 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
0
(0)

AWJ rondt bijscholingsproject Covid-19′ af met Elektro-Huisinstallatie training

lees ook ...

Flora Edutainment Festival van stichting Pro-Humaniteit

Het Flora Edutainment Festival georganiseerd door de Stichting Pro-Humaniteit begint vandaag en gaat door tot en met december 2024. De stichting wil hiermee jongeren buiten de schoolbanken tools aanre...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft met de afronding van de vaktraining ‘Electro-Huisinstallatie’ het project ‘Om- en bijscholing van werkzoekenden die tijdens de Covid-19 pandemie hun baan hebben verloren’ succesvol afgerond. Dit project werd opgezet om mensen die hun baan verloren als gevolg van de pandemie tussen 2020 en 2022, de kans te geven om via vaktrainingen terug te keren naar de arbeidsmarkt.

De laatste groep van 9 personen ontving op donderdag 11 april 2024 hun certificaat na het voltooien van de training, verzorgd door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO). Tijdens de ceremonie sprak minister Steven Mac Andrew de geslaagde cursisten toe en benadrukte het belang van het aanleren van nieuwe vaardigheden in tijden van baanverlies.

Hij moedigde de cursisten aan om hun opgedane vaardigheden toe te passen en diversifiëren door aanvullende vaktrainingen te volgen, om zo beter aan te sluiten op de veranderende arbeidsmarkt. Ook onderdirecteur Arbeidsmarkt op het ministerie, Naomi Esajas-Friperson, en de directeur van de SAO, Joyce Lapar, spraken tijdens de ceremonie. Esajas-Friperson benadrukte het belang van arbeidsmarktkwalificaties voor een succesvolle herintreding op de arbeidsmarkt en loopbaanontwikkeling.

Lapar was verheugd om te zien dat een vrouw deel uitmaakte van de groep geslaagde cursisten in een doorgaans door mannen gedomineerd vakgebied. Ze moedigde meer vrouwen aan om zich te interesseren voor dergelijke beroepen, wat diversiteit en gelijkheid op de arbeidsmarkt en de werkvloer ten goede zou komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAWJ rondt bijscholingsproject Covid-19' af met Elektro-Huisinstallatie training