vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

AWJ ondersteunt jongerenbeurs

lees ook ...

Santokhi huldigt 326 personen bij Dag van Nationale Verbroed...

President Chandrikapersad Santokhi benadrukte op zondag 24 september tijdens de viering van de Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid het belang van eenheid tussen de diverse bevolkingsgroepen in ...

De Jongerenbeurs die deze maand in het NIS wordt gehouden zal door het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) worden ondersteund. De Stichting Jongeren Welzijn is belast met de organisatie.

Op maandag 3 juli 2023 vond er een onderhoud tussen de organisatie onder leiding van Rita Harlequin-Graauw, en AWJ-minister Steven Mac Andrew, bijgestaan door de directie van Jeugdzaken en het Nationaal Jeugd Instituut.

Gezien het informatieve en educatieve karakter van de beurs voor zowel jongeren als hun ouders en verzorgers, heeft het ministerie besloten de organisatie tegemoet te komen met financiele ondersteuning. Het ministerie zal ook op de beurs aanwezig zijn om jongeren te ontmoeten en die in de gelegenheid te stellen zich te registreren voor trainingen.

De stichting Jongeren Welzijn organiseert jaarlijks vanaf haar oprichting in 1994, al bijna 30 jaar, de Jongeren Informatiebeurs. Deze beurs is bedoeld om jongeren, al dan niet schoolgaand of werkend, en hun ouders te informeren over onder andere opleidingen, trainingen, ondernemerschap en hulp-/dienstverlening aan de jeugd. Als gevolg van de covidpandemie organiseert de stichting na ruim 3 jaren weer een jongeren informatiebeurs.

Minister Mac Andrew heeft tijdens het onderhoud zijn tevredenheid uitgesproken over de activiteiten van de stichting, die bijdragen aan het verhogen van het welzijn van jongeren. Hij was zeer te spreken over buurtorganisaties, particuliere stichtingen en ngo’s die hun schouders zetten onder het jongerenwerk en het beste voor hebben met de jeugd.

Minister Mac Andrew gaf aan dat hij zich zal blijven inzetten voor samenwerking en partnerschappen in het belang van de doelgroep. Hij hoopt dat de informatiebeurs zal bijdragen aan het maken van bewuste keuzes door de jongeren betreffende carrièreplanning en persoonlijke ontwikkeling.

De stichtingsvoorzitter, mevrouw Harlequin-Graauw zei dat jonge ondernemers, ngo’s en verschillende instanties die zich richten op dienstverlening, begeleiding en hulpverlening aan jongeren, meedoen aan de beurs. Zij gaf blijk tevreden te zijn met de toegezegde ondersteuning van het ministerie aan de beurs.

Bij het onderhoud waren ook aanwezig: Genti Mangroe (directeur Jeugdzaken), Mitesh Bhaggoe (waarnemend directeur Nationaal Jeugd Instituut), Merryl Meas (onderdirecteur Jeugdcentra) en Diana Coutinho (penningmeester Stichting Jongeren Welzijn). De beurs wordt gehouden op vrijdag 14 juli, zaterdag 15 juli en zondag 16 juli 2023.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAWJ ondersteunt jongerenbeurs