dinsdag 25 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
22 C
Amsterdam
0
(0)

AWJ ondersteunt Jongerenbeurs in samenwerking met Stichting Jongeren Welzijn

lees ook ...

OIS Eist respect voor grondenrechten Inheemse en Tribale vol...

Tijdens een recente bijeenkomst heeft de Organisatie van Inheemsen in Suriname (OIS) een dringende oproep gedaan aan inheemse en tribale organisaties, evenals traditionele gezagsdragers, om ...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) zal de Jongerenbeurs, die deze maand in het NIS zal plaatsvinden, ondersteunen. De organisatie van het evenement is in handen van de Stichting Jongeren Welzijn. Op maandag 3 juli 2023 vond er een vergadering plaats tussen de organisatie, onder leiding van Rita Harlequin-Graauw, en Minister Steven Mac Andrew van AWJ, samen met de directie van Jeugdzaken en het Nationaal Jeugd Instituut.

Gezien het informatieve en educatieve karakter van de beurs voor zowel jongeren als hun ouders en verzorgers, heeft het ministerie besloten financiële ondersteuning te bieden aan de organisatie. Het ministerie zal ook aanwezig zijn op de beurs om jongeren te ontmoeten en hen de mogelijkheid te geven zich te registreren voor trainingen. De beurs zal plaatsvinden op vrijdag 14 juli, zaterdag 15 juli en zondag 16 juli 2023.

De Stichting Jongeren Welzijn organiseert jaarlijks sinds haar oprichting in 1994, al bijna 30 jaar, de Jongeren Informatiebeurs. Deze beurs heeft als doel jongeren, zowel de schoolgaanden als werkenden, en hun ouders te informeren over onder andere opleidingen, trainingen, ondernemerschap en jeugdhulp- en dienstverlening. Als gevolg van de Covid-19-pandemie organiseert de stichting na ruim 3 jaar weer een jongereninformatiebeurs.

Tijdens het onderhoud heeft Minister Mac Andrew zijn tevredenheid geuit over de activiteiten van de stichting, die bijdragen aan het verbeteren van het welzijn van jongeren. Hij sprak zijn waardering uit voor buurtorganisaties, particuliere stichtingen en ngo’s die betrokken zijn bij het jongerenwerk en het beste voor hebben met onze jeugd.

Het bevorderen van het welzijn van jongeren vereist dat alle belanghebbenden samenwerken, omdat het ministerie dat niet alleen kan bereiken, hoe graag hij dat ook zou willen. Daarom zal hij zich blijven inzetten voor samenwerking en partnerschappen ten behoeve van de doelgroep. Hij hoopt dat de informatiebeurs jongeren zal helpen bewuste keuzes te maken op het gebied van carrièreplanning en persoonlijke ontwikkeling.

Volgens de voorzitter van de stichting, Harlequin-Graauw, zullen de jonge ondernemers, ngo’s en verschillende instanties die zich richten op dienstverlening, begeleiding en hulpverlening aan jongeren deelnemen aan de beurs. Ze heeft haar tevredenheid geuit over de toegezegde ondersteuning van het ministerie aan de beurs.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAWJ ondersteunt Jongerenbeurs in samenwerking met Stichting Jongeren Welzijn