woensdag 17 april 2024
26 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
0
(0)

AWJ lanceert innovatieve app ‘GPS Jeugd’ ter ondersteuning van jeugdbeleid

lees ook ...

Nationale veiligheidsaanpak: politie en militairen nemen act...

Tijdens een bijeenkomst in De Nationale Assemblee op donderdagavond hebben de ministers Kenneth Amoksi van Justitie & Politie en Krishna Mathoera van Defensie aangekondigd dat er onmiddellijk acti...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) zal binnenkort de ‘Gids Positieverbetering voor de Surinaamse Jeugd’ (GPS Jeugd) app lanceren om de jeugdontwikkeling te bevorderen. De app, ontwikkeld door Datasur in opdracht van het ministerie, biedt een digitale gids met snel toegankelijke informatie over educatie, vorming, vrijetijdsbesteding, bescherming en gezondheid voor jongeren.

Minister Steven Mac Andrew en de directie van Jeugdzaken hebben op maandag 11 maart 2024 een demo van de app ontvangen en toonden zich tevreden. De minister benadrukte het belang van eenvoud, aantrekkelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de app om zo de participatie van jongeren in hun eigen ontwikkeling te stimuleren.

Het onderdirectoraat Jeugdcentra coördineert het project, waarbij medewerkers worden getraind door Datasur voor het beheer van de applicatie. De app zal kosteloos beschikbaar zijn via Google Play en de App Store voor zowel Android als iOS gebruikers.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAWJ lanceert innovatieve app 'GPS Jeugd' ter ondersteuning van jeugdbeleid