dinsdag 3 oktober 2023
27.2 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

AWJ geeft voorlichting arbeidswetgeving aan bestuursambtenaren in Wanica-Zuidoost

lees ook ...

President Santokhi announces smooth Albina-Saint-Laurent Du ...

The relationship between Suriname and France has improved, President Chan Santokhi declared during the delivery of his yearly speech to the National Assembly. The fundamental goal of this is to develo...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft in samenwerking met het commissariaat Wanica-Zuidoost een voorlichtingssessie over de arbeidswetgeving. De sessie werd bijgewoond door bestuursambtenaren van het commissariaat, districtsraadsleden (DR’s) en ressortraadsleden (RR’s) van het district Wanica. Hoewel ondernemers en werkgevers in het district ook waren uitgenodigd, waren zij helaas afwezig.

Tijdens een voorlichtingssessie georganiseerd door AWJ in samenwerking met het commissariaat Wanica-Zuidoost, benadrukte Wihtley Lodik, hoofd van het Bureau Wetgeving op het ministerie, het belang van het informeren van specifieke doelgroepen over arbeidswetten. De sessie, bijgewoond door bestuursambtenaren, districtsraadsleden en ressortraadsleden van Wanica, had als doel een betere implementatie van Decent Work op de werkvloer te bewerkstelligen.

Deelnemers vonden de sessie waardevol en zijn nu beter in staat arbeidsovertredingen te herkennen en te melden aan de Arbeidsinspectie. Er werden klachten gehoord over lonen die onder het wettelijk minimumloon liggen, voornamelijk bij winkeliers. Na de sessie ontving het commissariaat materiaal over arbeidswetgeving om zich verder in het onderwerp te verdiepen. De volgende voorlichtingssessie zal plaatsvinden op maandag 17 juli 2023 bij het commissariaat Wanica-Noordwest.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAWJ geeft voorlichting arbeidswetgeving aan bestuursambtenaren in Wanica-Zuidoost