dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
0
(0)

AWJ en stg. Lobi bespreken seksuele voorlichting voor jongeren

lees ook ...

President ontvangt stand van zaken rond verkiezingen 2025

In een vergadering met functionarissen en deskundigen van verschillende ministeries is President Chandrikapersad Santokhi geïnformeerd over de voorbereidingen van de algemene, vrije en geheime verkiez...

Het ministerie van AWJ en stichting Lobi Health Center hebben op maandag 24 juli 2023 van gedachten gewisseld over de verdere samenwerking gericht op jongeren. De gebieden die zijn geïdentificeerd zijn seksuele voorlichting en reproductieve gezondheid onder jongeren.

Beide organisaties hebben jongeren als hun doelgroep. Het directoraat Jeugdzaken richt zich op kansarme jongeren en risicojongeren, waaronder tienermoeders en vroege schoolverlaters. Middels training en begeleiding biedt het ministerie hen kansen om de school alsnog af te ronden of om zelfredzaam te worden, hetzij als werknemer, hetzij als micro-ondernemer.

Het ministerie wil in de komende periode de focus meer en meer te leggen op voorlichting over seksuele en reproductieve gezondheid van jongeren, waardoor tiener zwangerschappen en het oplopen van seksuele overdraagbare aandoeningen (soa), die wederom een stijgende trend vertonen, kunnen worden verminderd.

Het ministerie wenst zich in samenwerking met stichting Lobi, te richten op seksuele voorlichting voor jongeren, met als doel hun bewust te maken van de gevolgen van risicovol seksueel gedrag, waarbij de focus zal liggen op het maken van bewuste keuzes, het stimuleren van condoomgebruik en anticonceptie middelen onder seksueel actieve jongeren.

Hierdoor hoopt het ministerie de kans op tienerzwangerschappen en soa’s te verminderen. Aangezien stichting Lobi decennialang een autoriteit is op het gebied van family planning en anticonceptie, is het ministerie ingegaan op het aanbod van de organisatie om een presentatie te houden over haar activiteiten. Het onderhoud had ten doel om na te gaan hoe de samenwerking verder verdiept kan worden.

De directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe, bijgestaan door de directie van Jeugdzaken en het Nationaal Jeugd Instituut, voerde de bespreking voor het ministerie met het management team van stichting Lobi Health Center onder leiding van directeur, Nensy Bandhoe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAWJ en stg. Lobi bespreken seksuele voorlichting voor jongeren