zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
4
(1)

JEUGDZAKEN verantwoordelijk voor risicojongeren, met hulp van RUMAS

lees ook ...

Surinaamse regering belooft meer steun aan ouderen na senior...

Tijdens een hartverwarmende seniorendag in het Family Baldew Events Center aan de Frederikshoopweg werden ruim 300 senioren extra in het zonnetje gezet. Met lof en dankbaarheid sprak het staatshoofd z...

Steeds meer personen en maatschappelijke organisaties melden zich aan bij het  ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) om hun bijdrage te leveren aan of hun visie te geven op het beleid dat uitgevoerd moet worden. Dit komt door de aanmoediging van het opendeur beleid van Minister Steven Mac Andrew op het ministerie. 

De minister ontving door dit opendeur beleid op donderdag 07 juli 2022 de directie van de Stichting ‘Reik Uit naar Meer’ (Rumas) onder leiding van mevrouw Emmy Hart. De bewindsman verwelkomde Rumas met de mededeling, dat hij grote voorstander is van dialoog, samenwerking en participatie, omzodoende concrete resultaten te behalen, welke de ontwikkeling van Suriname ten goede kan komen.

Minister Mac Andrew heeft laten blijken dat hij ingenomen is met de bijdrage van Rumas gericht op het weerbaar maken van een groep in onze samenleving, welke gerekend kan worden tot de risicojongeren. Jongens in de leeftijdscategorie van 10 tot en met 25 jaar zijn de doelgroep van Rumas, met name vroege schoolverlaters en jongens die in aanraking zijn gekomen met de justitie.

De bewindsman vindt dat alle stakeholders de handen ineen moeten slaan om te voorkomen dat risicojongeren verder afglijden. Zo kunnen volgens hem de expertise en ervaring van Rumas benut worden door zowel het ministerie als andere stakeholders om ook andere risicojongeren zoals tienermoeders, drop-outs, en jongeren met suïcidaal gedrag, de helpende hand te bieden.

Minister Mac Andrew beschouwt de stichting als een partner in het streven om jongeren te vormen die volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Hij zal intern nagaan hoe verder gestalte kan worden gegeven aan de samenwerking met Rumas en hoe het werk van de stichting vanuit het ministerie kan worden ondersteund.

Rumas-directeur Emmy Hart en haar collega’s gaven middels een powerpointpresentatie de bewindsman en zijn staf inzicht in het werk van de stichting en in het begeleidingstraject, waarbij de jongens geholpen worden om de draad weer op te pakken om naar school te gaan. Jongens die niet meer naar school willen of kunnen gaan, worden begeleid naar de arbeidsmarkt of gestimuleerd om zelfstandig hun brood te verdienen.

Tijdens de presentatie wees directeur Hart op het belang van de betrokkenheid van de ouders bij de begeleiding van hun kinderen. De stichting focust zich daarom ook op de ouders in het begeleidingstraject. Rumas heeft een leer-werktraject met als doel, om binnen 02 jaren jongemannen (18-25 jaar) die de school vroegtijdig hebben verlaten, de mogelijkheid te bieden om on the job een vak te leren.

De jongeren worden ook de Basic Life Skills bijgebracht. De stichting opereert in verschillende woonwijken. Mevrouw Emmy Hart deed een beroep op de minister om de stichting een subsidie toe te kennen waardoor het werk kan worden voortgezet.

Dit werk is al jaren gaande en is één van de eersten in zijn soort in de samenleving die dropouts en/of ontspoorde jongemannen weer op de goede weg brengt met begeleiding en scholing. Het is echt een project dat subsidie móet krijgen zodat het project dat Surinaamse jongeren begeleid om echte mannen te worden, door kan gaan. Mevrouw Hart kreeg de roeping jongemannen te helpen van de Allerhoogste. Hopelijk dat het directoraat Jeugdzaken ook in dit belangrijk werk participeert, waarvoor ook zij zijn aangesteld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJEUGDZAKEN verantwoordelijk voor risicojongeren, met hulp van RUMAS