zaterdag 23 september 2023
28.3 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

AWJ en ISOS bundelen krachten voor werkgelegenheidsprojecten

lees ook ...

President Santokhi motiveert Surinaamse studenten op Cuba

Tijdens zijn bezoek aan Cuba heeft president Chandrikapersad Santokhi een grote groep Surinaamse studenten aangemoedigd om blijvend te streven naar het beste en door te zetten, ondanks de uitdagingen....

Op vrijdag 25 augustus 2023 hebben het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) en het platform “Samenwerking van Organisaties met een Speciale Hulpvraag” (ISOS) hun eerste ontmoeting gehad en ideeën uitgewisseld over mogelijke samenwerking. ISOS, een platform opgezet door president Chandrikapersad Santokhi, bestaat uit vertegenwoordigers van diverse sociale instellingen die zich richten op mensen met speciale behoeften.

De gezamenlijke inspanning van de president en deze sociale instellingen streeft naar een allesomvattende aanpak van maatschappelijke uitdagingen waar zij en hun doelgroepen mee te maken hebben. ISOS zal op korte termijn een presentatie over hun plannen geven aan het ministerie om concrete samenwerkingsmogelijkheden te bespreken.

Het ministerie heeft al twee van hun initiatieven geïdentificeerd die overeenkomen met het streven van ISOS. Deze projecten, genaamd “Wroko fu Mek Moni” en “Labor Market Alignment with New Industries,” zijn ontworpen om werkzoekenden te ondersteunen in vaardigheden en werkgelegenheid.

“Wroko fu Mek Moni” is gericht op vakopleidingen om zelfredzaamheid te bevorderen, terwijl “Labor Market Alignment with New Industries” zich richt op het aanleren van vaardigheden die aansluiten op de behoeften van opkomende sectoren. Dit project streeft ernaar om arbeidsmarkt informatie en bemiddelingsdiensten toegankelijk te maken voor werkzoekenden.

Minister Steven Mac Andrew, ondersteund door onderdirecteur Arbeidsmarkt Naomi Esajas-Friperson en SAO-directeur Joyce Lapar, leidde het gesprek. De voorzitter van ISOS, Bianca Amelia-Graskamp, leidde de delegatie van het platform. Beide partijen zien kansen om de doelgroepen in deze projecten op te nemen en zullen in toekomstige gesprekken verder afstemmen.

Minister Mac Andrew benadrukte dat versterking van de beroepsbevolking niet alleen leidt tot economische weerbaarheid van individuen, maar ook tot economische en sociale vooruitgang van het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAWJ en ISOS bundelen krachten voor werkgelegenheidsprojecten