zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
5
(1)

AWJ en IDB lanceren Arbeidsmarkt afstemming op nieuwe industrieën project

lees ook ...

Inbraak in Sint-Jozefkerk: Grote schade en diefstal

Inbrekers hebben vrijdag de Sint-Jozefkerk in Geyersvlijt geplunderd. De ongewenste bezoekers hebben de kerk bezocht en aanzienlijke schade aangericht. De dieven zijn via een raam binnengekomen en heb...

Na een grondige voorbereidingsperiode wordt het project ‘Arbeidsmarkt Afstemming op Nieuwe Industrieën’ op donderdag 10 augustus 2023 officieel gelanceerd door het ministerie van AWJ, met financiële ondersteuning van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Dit project heeft tot doel werkzoekenden vaardigheden bij te brengen die aansluiten op de eisen van opkomende sectoren.

Tevens is het gericht op het vergroten van de toegang van werkzoekenden tot arbeidsmarktbemiddelingsdiensten door hen toegang te bieden tot relevante informatie over werk en werving. Dit initiatief maakt deel uit van de inspanningen in Suriname om duurzame groei en ontwikkeling te bevorderen met de steun van de IDB.

Voorafgaand aan de officiële lancering vond op 7 augustus 2023 een overleg plaats tussen minister Steven Mac Andrew en de IDB om het projectuitvoeringsplan te bespreken en de strategie voor succesvolle implementatie te bespreken. Bij dit overleg waren ook de medewerkers van de Program Implementation Unit (PIU) en onderdirecteur Arbeidsmarkt, Naomi Esajas-Friperson, aanwezig.

Minister Mac Andrew heeft zijn waardering geuit voor de steun van de IDB en benadrukte de vooruitgang die is geboekt in de richting van duurzame ontwikkelingsdoelen dankzij deze samenwerking. Hij onderstreepte het belang van ‘Decent Work’ voor alle burgers van Suriname en beloofde dat dit principe centraal zal staan bij de uitvoering van het project. Hij benadrukte dat het project lokale talenten de mogelijkheid zal bieden om op internationaal niveau te worden opgeleid, wat kan bijdragen aan het tegengaan van braindrain en het bevorderen van welvaart.

Het project van de IDB heeft tot doel vaardigheidstekorten en industriële behoeften te identificeren om zo onderwijs beter af te stemmen op toekomstige vereisten. Daarnaast beoogt het inclusiviteit op de arbeidsmarkt te stimuleren, braindrain tegen te gaan en gendergelijkheid te bevorderen.

De sectoren die worden aangepakt omvatten ecotoerisme, landbouw en dienstverlening, waaronder ICT. De vertegenwoordigers van de IDB waren Yyannu Cruz-Aguayo, Economist bij IDB, Patricia Alvarez Domec, Senior Consultant bij IDB, en Gisele Braun, Economist bij IDB.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAWJ en IDB lanceren Arbeidsmarkt afstemming op nieuwe industrieën project