zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

AWJ en IDB bundelen krachten voor gendergelijkheid en groei in arbeidsmarktproject

lees ook ...

Na 25 jaar doet Suriname weer mee met Miss Universe

Suriname doet na 25 jaar weer mee met Miss Universe. In november zal dit evenement gehouden worden in Mexico City. De officiële introductie zal op 10 augustus plaatsvinden in het Assuria Event Center....

In een stap om de arbeidsmarkt van Suriname in lijn te brengen met opkomende sectoren, heeft het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) op donderdag 10 augustus 2023 het project ‘Afstemming van de arbeidsmarkt op nieuwe sectoren’ gelanceerd. Dit initiatief, gesteund door de Inter-American Development Bank (IDB), beoogt werkzoekenden specifieke vaardigheden aan te leren die de behoeften van opkomende productieve sectoren weerspiegelen.

Bovendien heeft het als doel om werkzoekenden gemakkelijker toegang te bieden tot arbeidsbemiddelingsdiensten door relevante arbeidsmarktinformatie beschikbaar te stellen. Een leningsovereenkomst van USD 10 miljoen tussen Suriname en de IDB, ondertekend op 11 november 2022, vormt de financiële basis voor dit vijfjarige project.

Minister Steven Mac Andrew benadrukte dat het project naadloos aansluit bij internationale arbeidsagenda’s en duurzame ontwikkelingsdoelen. Met een focus op het bevorderen van werkgelegenheid zal dit project de beroepsbevolking trainen en opleiden, inclusief hoogwaardige internationale trainingen om te voorzien in gespecialiseerde arbeidsmarkteisen.

Door deze aanpak beoogt men een tegengewicht te bieden aan het vertrek van hoogopgeleide individuen, wat potentieel productiviteitsverlies en economische achteruitgang kan verminderen. Ecotoerisme, landbouw en de dienstensector, waaronder ICT, zijn de geïdentificeerde sectoren waarop de trainingen zich zullen richten.

Het partnerschap met IDB wordt benadrukt door minister Mac Andrew, die de IDB prijst als waardevolle financiële en technische ondersteuner. Cleide da Silva, Financial Management Specialist bij de IDB, is ervan overtuigd dat het project de beroepsbevolking zal versterken en de vraag naar vaardigheden op de arbeidsmarkt zal vervullen, wat zowel de private als de publieke sector ten goede zal komen.

Naast werkgelegenheid wordt verwacht dat het project inclusiviteit en gendergelijkheid op de arbeidsmarkt zal bevorderen, waarbij specifieke aandacht wordt besteed aan het doorbreken van genderbarrières om deelname van vrouwen aan opkomende sectoren te vergemakkelijken. De IDB beschouwt dit project als een uitdrukking van haar streven om ontwikkelingslanden te ondersteunen bij duurzame groei en ontwikkeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAWJ en IDB bundelen krachten voor gendergelijkheid en groei in arbeidsmarktproject