dinsdag 26 september 2023
32.1 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

AWJ biedt training computervaardigheden aan jongeren in Saramacca

lees ook ...

Twalufu Lo wenst erkenning van graman Banai

De Saamaka Twalufu Lo vraagt erkenning van Frans Banai als granman van de Saramaccaners (Saamaka). Hij werd op 26 augustus met ceremonieën en rituelen als grootopperhoofd der Saramaccaners aangesteld,...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op maandag 19 juni 2023 de voortzetting van computertrainingen voor tienermoeders, vroege schoolverlaters en kansarme jongeren in het district Saramacca aangekondigd. De trainingen gingen van start in de vergaderzaal van het Commissariaat in Groningen, waar de geselecteerde jongeren vol enthousiasme het startsein afwachtten. Zoals gebruikelijk werden de jongeren aangemoedigd door verschillende sprekers om de training succesvol af te ronden.

Minister Steven Mac Andrew sprak tijdens het evenement zijn blijdschap uit over het feit dat Saramacca deze kans voor persoonlijke ontwikkeling heeft aangegrepen. Hij prees zowel de jongeren die zich hadden aangemeld voor de training als de burgermoeder, die kosteloos de zaal van het commissariaat ter beschikking had gesteld voor de lessen.

De minister benadrukte het belang van digitale vaardigheden in het huidige tijdperk en de impact ervan op zowel het onderwijsproces als de arbeidsmarkt, die steeds meer digitaliseert. Hij verwachtte dan ook dat de deelnemers optimaal gebruik zullen maken van deze gratis aangeboden training.

Genti Mangroe, directeur van Jeugdzaken, benadrukte het belang van computervaardigheden voor jongeren. Met deze vaardigheden kunnen ze afstandsonderwijs volgen, wat tijdens de Covid-19-pandemie al bewezen werd. Hoewel de pandemie voorbij is, is de training nog steeds relevant, aangezien jongeren computervaardigheden nodig hebben om in te spelen op de digitale ambities van bedrijven op de arbeidsmarkt.

Mangroe benadrukte het belang van landelijke vaardigheidsontwikkeling, omdat minder dan 50% van de bevolking volgens de statistieken in staat is om met computers en basale softwareprogramma’s om te gaan.

Burgermoeder Sherin Bansi-Durga van Saramacca was verheugd over de training in haar district. Ze benadrukte dat het bieden van kennis aan jongeren in het district hen in staat zal stellen om actief deel te nemen aan de samenleving en bij te dragen aan de ontwikkeling van hun eigen district. Ze drong er bij de jongeren op aan om deze geboden kans optimaal te benutten.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAWJ biedt training computervaardigheden aan jongeren in Saramacca