dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
5
(1)

Awareness activiteit onder kinderen voor dieren welzijn

lees ook ...

Nog 1 jaar tot de volgende verkiezingen

De regering van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk in Suriname is inmiddels vier jaar aan de macht, met nog één jaar te gaan voor de volgende verkiezingen. Santokhi’s regering, ...

De IDB en IICA hebben het directoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bijgestaan om op 04 augustus jongstleden awareness activiteiten te ontplooien met betrekking tot de wet ‘Dierenwelzijn’, voor ruim 70 leerlingen van leerjaar 8, van de Sint Wilhelmusschool 1 en 2.  

Welzijn is het voldoen aan de behoeftes van dieren en de zorg voor hun lichamelijke en mentale gezondheid. Om de bewustwording hiervan te vergroten werden een 3-tal presentaties gehouden door medewerkers van het directoraat Veeteelt. Tijdens de presentaties hebben de leerlingen geleerd wat dieren nodig hebben en wat zij wel of niet leuk vinden.

Verder leerden zij waarop ze moeten letten als ze dieren houden. Het gedrag van de dieren en de 5 vrijheden van Dierenwelzijn in Suriname zijn o.a.:

1. Vrijheid van honger en dorst (Voldoende eten en drinken van de juiste soort). 2. Vrijheid van ongemak. 3. Vrijheid van ziekte en verwondingen. 4. Vrijheid van angst en stress. 5. Vrijheid om natuurlijk gedrag te kunnen uitoefenen.

Vanwege het vele dierenleed en weinig regels voor aanpak van dierenleed werd de wet ‘Dierenwelzijn’ in 2017 goedgekeurd. “Aangezien dieren niet zelf kunnen praten kunnen ze niet zelf opkomen voor hun rechten,” deelde Mr. Pryatna Ganesh tijdens de presentatie mee.

Er werd ook aandacht besteed aan het verbod op Dierenmishandeling. Men mag dieren niet schoppen, slaan, dumpen, onthouden van genoeg eten en drinken en niet in een te klein hok plaatsen of aan een ketting. Ook is het niet toegestaan dat dieren gedood mogen worden, het scheiden van dieren van een moederdier, beschadiging of onnodig verwijderen van delen van het lichaam is eveneens verboden. Dieren mogen niet als prijs uitgeloofd worden. Ook het vervoeren van dieren gebeurd op een aangewezen methode.

Voor deze awareness aktiviteit was de onderdirecteur Veterinaire Diensten, Drs. Faizel Wilnis ook aanwezig en motiveerde de leerlingen om de regels met betrekking tot Dieren welzijn toe te passen en na te leven. Hij benadrukte de leerlingen om de informatie toe te passen in de praktijk, om onze dieren zo te beschermen. Dit project werd geïnitieerd door Ennie Sontowirono

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAwareness activiteit onder kinderen voor dieren welzijn