woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

Avondklok in Suriname terug naar 23.00 uur

lees ook ...

Postmasteropleiding IGSR met 18 studenten

De Interfaculty for Graduate Studies and Research (IGSR) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname is recentelijk van start gegaan met de eerste Executive Master of Finance & Control opleiding...

Ingaande zaterdagavond wordt de avondklok in Suriname teruggebracht naar 23.00 uur. Dit betekent dat burgers tussen 23.00 uur en 05.00 uur de straat niet op mogen. Verder is besloten dat de commerciële binnenlandse vluchten voor regulier passagiersverkeer weer zijn toegestaan. 

Commerciële lokaliteiten en restaurants zijn nu van 05:00 uur tot 22:00 uur open. De regelgeving voor in- en outbound personenverkeer zijn verder aangepast. De maatregelen zijn tot nader order van kracht.

Verder worden burgers erop gewezen om zich te houden aan de algemene maatregelen;
1. Het dragen van mond- en neusbedekking buiten het eigen huis is verplicht, met name bij het betreden van ruimten.
2. Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten Covid-19-afstand altijd in acht.
3. Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een handsanitizer.
4. Het wordt nog steeds dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.

Samenscholingsverbod
Het is verboden deel te nemen aan een groep van meer dan 10 (tien) personen. Uitgezonderd zijn De Nationale Assemblée, de regering, de Staatsraad, leden van het Hof van Justitie en personen uit de zorg, veiligheid en essentiële diensten.

De grenzen zijn in de periode van 22 januari 2021 tot nader order geopend voor personenverkeer, mits:
a) wordt voldaan aan de voorwaarden en protocollen specifiek geldend voor het desbetreffend land of regio waaruit de persoon rechtstreeks afkomstig is; en
b) uitsluitend nadat de persoon vooraf goedkeuring heeft gekregen van de daartoe bevoegde Surinaamse autoriteiten om af te reizen, waarbij het essentieel karakter van de te maken reis zal worden beoordeeld, behoudens de uitzondering in lid 5.

Onderwijs
1. Het Gewoon Lager Onderwijs is vanaf 11 oktober 2021 geopend, met inachtneming van de door het Ministerie van Volksgezondheid ontwikkelde geldende en toepasselijke Covid-19-preventieprotocollen, voorbereid en geautoriseerd door het Outbreak Management Team én met inachtneming van de voorschriften.
2. Het Middelbaar Onderwijs, is met ingang van maandag 25 oktober 2021 geopend, met inachtneming van de door het Ministerie van Volksgezondheid ontwikkelde geldende en toepasselijke Covid-19 preventieprotocollen, voorbereid en geautoriseerd door het Outbreak Management Team én met inachtneming van de voorschriften in Bijlage A.
3. De onderwijzers en overige medewerkers op scholen wordt dringend geadviseerd om zich te laten vaccineren, zodat het percentage van gevaccineerde medewerkers (onderwijzers, schoonmaakpersoneel, administratief personeel, kantine- en overig personeel) boven de 70% uitkomt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAvondklok in Suriname terug naar 23.00 uur