dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Avondklok in Suriname nu om 21.00 uur

lees ook ...

President Santokhi is presented with a national award Trinid...

Trinidadian businessman Surujdeo Mangaroo traveled specifically to Suriname to present our president with a steelpan. On November 22, 2022, this Trinidadian national emblem was given to President Sant...

Velen reageren opgelucht, want de avondklok gaat vanaf vandaag naar 21.00 uur in plaats van 18.00 uur. De maatregelen gelden tot en met 6 augustus. Ook de recreatieoorden zijn open volgens de afgesproken Covid-19-protocollen. Verder mogen ook de casino´s, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden en kansspelkantoren open. Het middelbaar onderwijs zal worden opengesteld voor het afnemen van toetsen.

Gedurende het uitgaansverbod, op de aangegeven uren, mogen slechts de essentiële diensten en de personen in het bezit van een dispensatie of die zich geregistreerd hebben via het ministerie van Justitie en Politie, zich op de openbare weg begeven. De controleposten voor beweging van personen op diverse plekken blijven gehandhaafd. Op strategische controleposten, met name van en naar het zuiden van het land, zal er tevens worden getest op besmettingen.

Binnenlandse vluchten zijn uitsluitend toegestaan voor cargo, repatriatie van gestrande passagiers en voor medische noodgevallen. Commerciële binnenlandse vluchten voor regulier passagiersverkeer zijn niet toegestaan. Verder blijven de grenzen via land, water en lucht gesloten voor personen, tenzij om dringende redenen toestemming wordt verleend door het Covid-19 Crisis Management Team. De door het Outbreak Management Team goedgekeurde en uitgevaardigde Covid-19-preventieprotocollen gerekend worden tot instrumenten van controle vanwege de bevoegde autoriteiten.

De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zal in gesprek blijven met de buurlanden over de wijze van samenwerking bij de grenzen.

Het is verboden deel te nemen aan een groep van meer dan tien personen. Uitgezonderd zijn De Nationale Assemblée, de Regering, de Staatsraad, leden van het Hof van Justitie en personen uit de zorg, veiligheid en essentiële diensten.

De algemene maatregelen blijven kracht. Het gaat om:
1. Het dragen van mond- en neusbedekking buiten het eigen huis is verplicht, met name bij het betreden van ruimten.
2. Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten Covid-9-afstand altijd in acht.
3. Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een hand sanitizer.
4. Het wordt nog steeds dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAvondklok in Suriname nu om 21.00 uur