vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

Automobilist rijdt door na aanrijding met dodelijke afloop

lees ook ...

Man die 09-jarige aanreed, is aangehouden

De 46- jarige automobilist A.L. werd op vrijdag 22 september 2023 door de politie van het bureau Livorno aangehouden. A.L. wordt ervan verdacht in de maand januari 2023 een 09-jarig meisje aan de Slag...

De 57-jarige voetganger B.S. is in de vooravond van maandag 3 juli 2023 aan de Martin Luther Kingweg door vermoedelijk een zwart gelakte personenauto aangereden. De autobestuurder is hierna door gereden en liet het slachtoffer in hulpeloze toestand achter.

Na melding van een aanrijding met zware persoonlijke ongelukken deed de politie van het bureau Livorno, de locatie aan voor onderzoek. Bij aankomst van de politie werd het verkeersslachtoffer dat niet aanspreekbaar was, liggend op zijn buik langs de weg aangetroffen.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is aan de hand van camerabeelden geconstateerd dat B.S. de Martin Luther Kingweg overstak en daarbij werd geschept door een zwart gelakte personenauto. De automobilist stapte na het ongeval enkele meters verder uit, begaf zich naar het slachtoffer, rende terug naar zijn voertuig en reed vervolgens met verhoogde snelheid door naar de richting van Paranam.

Per ontboden ambulance werd de gewonde voetganger B.S. voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, alwaar hij kort na aankomst het leven liet.

Aan de hand van een eerder gedane aangifte eerder die dag waarbij werd aangegeven dat een manspersoon werd vermist, werd de zoon van de vermiste opgeroepen zich aan te melden op het politiebureau. Bij het tonen van een foto van het slachtoffer, bleek de vermiste man dezelfde persoon te zijn als het verkeersslachtoffer op de foto, door de politie gemaakt. De familie werd in kennis gesteld van de aanrijding met dodelijke afloop en de voetganger werd geïdentificeerd als te zijn B.S. (57).

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van B.S. ter obductie door de politie in beslag genomen. Aan de aanhouding van de doorrijder wordt gewerkt. Het onderzoek in deze zaak zal worden overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Paramaribo.

De politie doet een beroep op de doorrijder, zich aan te melden bij de politie van het politiebureau Livorno. Verder wordt op de gemeenschap het beroep gedaan om alle informatie die kan leiden tot het achterhalen van deze doorrijder door te spelen via het alarmnummer 115, de gratis tip lijn 179 of aan de politie van voormeld politiebureau op de telefoonnummers 481941 of 483400.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAutomobilist rijdt door na aanrijding met dodelijke afloop