woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(1)

Automobilist aangehouden na fatale aanrijding met voetganger in Paramaribo

lees ook ...

Goudput tragedie: Arbeider verdwijnt in de diepte na waarsch...

Een tragedie voltrok zich op donderdagochtend 15 februari 2024 toen een 22-jarige man, bekend als R.N., na het afronden van opschoonwerkzaamheden een duik nam in de goudput bij Nieuw Koffiekamp, geleg...

Op zondagochtend 26 november 2023 heeft een nog onbekende automobilist zich gemeld bij de politie na een tragische aanrijding op de Anton Dragtenweg, waarbij een man van hindoestaanse afkomst om het leven kwam. De politie van het bureau Geyersvlijt arriveerde ter plaatse na melding van de aanrijding tussen een personenauto en een voetganger. Bij aankomst troffen de autoriteiten de voetganger levenloos aan. Een arts bevestigde officieel het overlijden van het slachtoffer.

Uit voorlopig onderzoek blijkt dat de automobilist, N.H. (68), vanuit de David Simonstraat kwam en in de richting van de Anton Dragtenweg reed. Op een gegeven moment reed hij over een verhoging en stopte zijn voertuig iets verder, waar hij ontdekte dat hij over de voetganger was gereden.

N.H. informeerde onmiddellijk het Command Center over het incident, waarna de dienstdoende politieambtenaar hem aanraadde naar het dichtstbijzijnde politiebureau te gaan. De automobilist meldde zich bij het politiebureau Geyersvlijt.

Een andere automobilist die voorbijreed en het slachtoffer met bloed op het wegdek aantrof, informeerde de politie telefonisch. De politieambtenaren gingen ter plaatse voor verder onderzoek. Vanwege de onverlichte locatie is het nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

N.H. werd aangehouden en na voorgeleiding weer vrijgelaten. Zijn onverzekerde voertuig is in beslag genomen voor herkeuring. Het rijbewijs van N.H., die niet onder invloed was van alcohol of andere verdovende middelen, is ingevorderd gedurende het lopende onderzoek.

Het lichaam van het slachtoffer is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen voor obductie. Het verdere onderzoek naar deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeers Unit van Regio Paramaribo.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAutomobilist aangehouden na fatale aanrijding met voetganger in Paramaribo