vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

Autokeuringsbedrijf wint van bewoners Villapark Menckenberg

lees ook ...

Scholen hebben toch eerder deuren gesloten vandaag

In Paramaribo-Noord heeft een openbare school eerder de deuren gesloten. De klassen drie tot en met zes bleven tot 10.00u op school terwijl leerlingen van de lagere klassen direct mochten terugkeren n...

Ondanks veel protest van de buurtbewoners van Villapark Menckenberg krijgt een ondernemer die een autokeuringsbedrijf opzet, in de bouwwijk toestemming om zijn bouwactiviteiten voort te zetten. De districtscommissaris Suraksha Hirasingh van Wanica heeft dit bevestigd. Ondanks een protestbrief van de bewoners aan de dc gaat alles gewoon door.

“We zijn op geen enkel moment gehoord. Niemand is bij ons geweest om te praten hierover”, protesteren de buurtbewoners. “Dit is een woonwijk. We hebben ons perceel hier gekocht omdat we een rustige, schone en mooie omgeving wilden hebben. Maar als zo een bedrijfspand hier wordt opgezet zijn we heel erg bang dat ons woongenot wordt aangetast”.

Dc  Suraksha Hirasing en de ondernemer hebben elkaar goed begrepen. De burgermoeder meent nu  een middenweg te willen bewandelen,  en heeft afgesproken, dat de ondernemer voor beveiliging van de omgeving zal zorgen. Dit heeft de ondernemer natuurlijk toegezegd. “Het gaat bij de buurtbewoners helemaal niet om geluidsoverlast of milieu aspecten. Bij hun gaat het meer om de veiligheid en mogelijke verhoogde criminaliteit door de bedrijfsactiviteiten”, aldus Hirasingh. Ze heeft daarom afgesproken met de ondernemer dat hij zorgt voor goede beveiliging in de buurt.

“Dat is een soort middenweg die ik heb kunnen vinden. Maar ik denk niet dat de buurtbewoners tevreden zijn daarmee. Maar er is niets mis met een autokeuringsbedrijf in een woonbuurt omdat er helemaal geen sprake van geluidsoverlast is”, volgens de mening van Hirasingh.

Verder zegt Hirasing, dat de ondernemer vóór aanvang van de bedrijfsactiviteiten ook nog een hinderwet-vergunning moet aanvragen om te laten controleren of de machines waarmee hij gaat werken ook voldoen aan de wettelijke regels. “Pas als dat goedgekeurd is gaat hij kunnen beginnen”, zegt de dc erbij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAutokeuringsbedrijf wint van bewoners Villapark Menckenberg