dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
1
(1)

Auto van vermiste vrouw gelokaliseerd in Saramaccarivier na grootschalige zoekactie

lees ook ...

Toekomst Surinaamse agrarische sector versterkt door overeen...

Op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de agrarische sector in Suriname met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst ...

De Surinaamse autoriteiten hebben intensief gezocht naar de vrouw die naar verluidt met haar auto in de Saramaccarivier reed. Op woensdag 10 januari zorgde dit incident voor grote bezorgdheid en leidde tot uitgebreide pogingen om zowel de vermiste persoon als haar voertuig te lokaliseren. Vrijdag 12 januari heeft de Communicatie Dienst Suriname (CDS) vernomen dat het voertuig is gevonden en uit het water is gehaald, volgens informatie van districtscommissaris Sherin Bansi-Durga.

De districtscommissaris was nauw betrokken bij het toezicht op de zoekoperaties en benadrukte de urgentie en toewijding van de autoriteiten bij het terughalen van het voertuig en de inzittende. Ze beschreef de situatie als uitdagend, waarbij het voertuig in de Saramaccarivier terechtkwam, wat prompte reactie van de autoriteiten vereiste. “Nadat de familie zich meldde, organiseerden we samen met de politie, brandweer en overheidsfunctionarissen een zoekactie,” benadrukte de dc. Familieleden van Jerry Li boden hulp met een boot uitgerust met een 3D-scanner om duikers te ondersteunen bij het lokaliseren van de gezonken Toyota Passo. Vanochtend arriveerde een boot van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) met moderne apparatuur om de andere zoekteams te assisteren.

Vanmiddag zijn duikers ondersteund door een ponton en een graafmachine opnieuw begonnen met hun zoekactie naar de verdwenen auto, gewachtend op het eb-getij. Rond 17:00 uur ontving de districtscommissaris het bericht dat medewerkers van de MAS erin geslaagd waren om met hun boot en scanapparatuur de verdwenen auto in de Saramaccarivier te lokaliseren. Het betreft een Toyota Passo, waarin hoogstwaarschijnlijk een vrouwspersoon zat. De zoekactie vond plaats in aanwezigheid van veel familieleden van de vermoedelijke bestuurder (slachtoffer) van het voertuig.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAuto van vermiste vrouw gelokaliseerd in Saramaccarivier na grootschalige zoekactie