Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Auto van US 56.500 voor Surinaamse Ziekenhuis directeur Claudia Redan ongepast!

Geplaatst

op

Academisch Ziekenhuis 4 O 2

Gezien de situatie waarin de zorgsector zich al jaren bevind is de aankoop van een duur voertuig voor de directeur van het Academisch ziekenhuis ongepast, stelt de maatschappelijk betrokken advocaat Antoon Karg. Hij vindt deze dure aankoop in de context van late uitbetalingen van het zorgpersoneel, de huidige Covid-19 pandemie en donaties door het bedrijfsleven en internationale donoren, zeer onsmakelijk. Daarbij komt nog dat de ziekenhuisraad al enkele jaren de noodklok luidt over dreigende faillissementen.

Hij stelt verder dat zelfs na een lang traject van voorbereiding, op het moment van aankoop opnieuw overwogen moet worden of de aankoop gepast of ongepast is. Hij geeft ook aan dat het argument dat het voertuig op afbetaling gekocht is, de situatie erger maakt, omdat er dan ook nog rente over betaald moet worden. Het argument dat het voertuig op naam van het ziekenhuis staat en niet op naam van de directeur is een oneigenlijk argument, omdat enkel de directeur het gebruiksgenot heeft van het voertuig. Ironisch voegt hij er aan toe: Tenzij het Academisch Ziekenhuis de enige werkplek is in Suriname waar het schoonmaak- en het beveiligingspersoneel in deeltijd samen met de directeur gebruik maken van één auto. De 24-jarige carrière van de directeur aanhalen als reden van privileges, is een onjuiste en gevaarlijke redenering, zegt de advocaat, omdat senioriteit binnen een organisatie geen misbruik rechttrekt. Ook het feit dat er in haar arbeidsovereenkomst het recht op een dienstvoertuig is opgenomen, verplicht de directeur niet te kiezen voor een voertuig met een prijs waaruit meerdere jaarsalarissen betaald hadden kunnen worden.

Tot slot stelt Mr. Karg dat een privilege opnemen in een contract niet de gepastheid daarvan aantoont, maar enkel de kracht van de directeur haar onderhandelingspositie aangeeft bij de totstandkoming daarvan. Dit in het contract opgenomen privilege toont nu ook het falend leiderschap aan, dat in moeilijke tijden als deze er toe leidt de eigen belangen ver boven de belangen van de hardwerkende risicogroep, de zorgverleners te plaatsen, voor wie zelfs een basisrecht als door betaling van het loon een onzekerheid geworden is. Aldus de advocaat in informele kring.

culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A/H
zondag 2 augustus 2020 01:08

Ik heb geen medelijden met zulke mensen. Ze heeft als algemeen directrice van het AZP een auto van $56.500 aangeschaft. Met geld van de belastingbetaler. Mag niemand er iets van zeggen? Breng je iemand in diskrediet als je dat zegt? Ik vind van niet, het is toch waar? Wat is het probleem?

Zwartje
zondag 2 augustus 2020 03:54

Verkopen dat voertuig zodat salarissen betaald kunnen worden. Ze kan ook fietsen, dat doen zelfs ministers in Nederland. Zodra men een beetje hogere functie heeft in SU denkt men dat men God is. Nee mensen, je toont alleen maar aan hoe asociaal je bent. Punt!

Sila
zondag 2 augustus 2020 04:37

Loop. Koop medicijnen met dat geld . Geef die mensen goede zorg . In plaats van een broko broko stoel in de wachtkamer.

Lydia
zondag 2 augustus 2020 09:45

Wat een boevenstreken, bandieten kun je ze noemen.
Schaamte en woede voel ik .Ik ben het volkomen mee eens met vorige reacties.
Weg ermee zulke gasten.
Genoeg gevreten van het volk en Suriname.
Hoop dat alles en ook alles aan het licht komt.Karma is a bitch.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen