donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
2.3
(3)

Auto Cliff Limburg voor Lim FM beschoten, persvrijheid bedreigd

lees ook ...

Staatsvervoer ligt stil totdat bushouders geld zien

Antonius Pokie, de voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders (OBS) heeft meegedeeld dat het staatsvervoer stil zal liggen totdat de bushouders hun geld hebben ontvangen. Volgens bekomen in...

De auto van de partner van Cliff Limburg is vanmorgen vroeg tussen 1 en 2 uur beschoten, waarschijnlijk toen zij Limbo kwam afhalen van Lim FM studio in het Maikoe project. Het is nog niet bekend wie deze laffe en als intimidatie bedoelde daad heeft verricht. De politie onderzoekt de kogelinslagen in de nieuwe wagen van Limburgs babymama en de eventuele camerabeelden, want deze aanslag kan niet onbestraft blijven.

Bakana tori

Lim FM is een 2 jaar jong digitaal radio bedrijf. Het is een dicht beluisterd station dat dagelijks interessante interviews heeft met deskundigen op allerlei actuele gebieden, het Surinaamse beleid betreffende. Omdat ook andere gerespecteerde Surinaamse journalisten er programma’s verzorgen (op de zondag) is het aanzien van LimFM zeker gestegen.

Lim FM is  ook in korte tijd zo geliefd geworden omdat programma maker Cliff Limburg, met zijn Bakana tori (letterlijk: verhaal in de middag) al meer dan twee decennia lang dit politieke, populaire en kritische programma presenteert. De betrokkenheid van de luisteraars wordt gedemonstreerd omdat Bakana tori een inbel programma is en met name de Surinaamse luisteraars maken grif gebruik  van de gelegenheid hun mening te geven.

Goede en rot reacties

Limbo, zoals hij in Suriname bekend is, was van 2010 tot 2020 de spreekbuis van president D.D. Bouterse. Wat niemand kan ontgaan is dat Limbo’s stem ook heel erg op die van de NDP voorzitter lijkt. Dat maakt dat Limbo vooral geliefd is bij NDPers, maar ook voor tegenstanders van dit bewind is zijn programma, dat nieuws items belicht en becommentarieert, meestal belangwekkend gebleken.

Ik schetste hier even de context, zodat u de commentaren begrijpt. Om te beginnen met de positieve, minister Amoksi, (ABOP) minister van  Justitie en Politie heeft de beschieting veroordeeld als te zijn een aanslag op de persvrijheid die deze Surinaams regering niet zal tolereren. Amoksi verzekerde journalisten dat de zaak secuur, met spoed en tot de bodem uitgezocht zal worden door de politie, in woorden van gelijke strekking.

De Facebook en andere digitale lafaards die met heleboel smily face emojies hebben gereageerd op het bericht over de aanslag vind ik onnadenkende rotzakken. Al behoor je tot een andere politieke partij of andere bevolkingsgroep, wees in de eerste plaats een mens, die begrijpt dat meneer Limburg ook iemands zoon, broer, neef, partner en vader van kinderen is. Hij is notabene net vader van een tweeling geworden en de mama van zijn baby’s zal zeker getraumatiseerd zijn door de aanslag die met schoten op haar auto plaatsvond.

Onbeschoftheid VP Brunswijk & Bordo

Het ware te wensen dat JusPol minister Amoksi ook het belang van de vrije pers kon laten doordingen tot zijn Abop voorzitter, Vice President Ronnie Brunswijk en ABOPS ondervoorzitter Joel Martinus meer bekend als de thans voortvluchtige Bordo.

Bordo, zegt altijd voor het woord journalist, het woord riool, wat eigenlijk meer zegt over zijn eigen niveau. Bordo houdt van ordinair schelden op Facebook ( hij kan geen twee zinnen zeggen zonder schuttingtaal) en journalisten zijn vaak het mikpunt, dat was net twee weken geleden weer het geval. Als ik sportjournalist was zou ik hem en zijn voetbalwedstrijden voortaan doodzwijgen.

Brunswijk ook bekend onder zijn alias “Romeo Bravo” is notoir onbeschoft tegen journalisten en probeert ze altijd met een kluitje in het riet te sturen. Nog geen week geleden schreeuwde hij tegen journaliste die een vraag stelde: “Ik praat niet met jou”, op een persconferentie. Ongepast en kinderachtig van Bravo.

SVJ

Daarna ging de persconferentie gewoon door, maar de drie hierboven aangehaalde cases zijn zeker een reden voor de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) om een verklaring van afkeuring uit te brengen, uit solidariteit met onze collega’s die door agressors fysiek en mondeling zijn aangevallen.

Als volgende middel zouden samen weglopen uit de persconferentie, demonstreren, of de Vp totaal niet meer in de media brengen ook pressie middelen kunnen zijn, om het minderwaardig en crimineel gedrag tegenover journalisten te beëindigen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnAuto Cliff Limburg voor Lim FM beschoten, persvrijheid bedreigd