zondag 4 december 2022
23.8 C
Paramaribo
0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Authentieke kanonnen Nationaal Leger na 26 jaar ingezet voor saluutschoten

lees ook ...

De Belastingdienst helpt bedrijven registreren voor BTW

De Belastingdienst Suriname biedt vanaf donderdag 01 december ondersteuning aan klanten die zich willen registreren voor de BTW, door middel van kiosken in het kantoor aan de van Sommelsdijckstraat 27...

Het Nationaal Leger (NL) zal na bijkans 26 jaar een authentieke tak van haar rijdende krijgswerktuigen weer aan het rollen brengen. Dit wordt gedaan in verband met de herdenking van 47 jaar staatkundige onafhankelijkheid van de Republiek Suriname op 25 november. Dan zullen de “25 pounders”, zoals deze bekend staan, voor het eerst weer sinds 1996 worden ingezet.

Deze artillerie stukken dateren uit de periode van de Tweede Wereldoorlog en zijn later door Suriname overgenomen van de Nederlandse Troepen Macht in Suriname (TRIS). Dit gebeurde bij de onafhankelijkheid van ons land in het jaar 1975.

Tegenwoordig worden de authentieke kanonnen meestal ingezet voor speciale plechtigheden, voor het afvuren van saluutschoten als groet of eerbetoon. Hierbij wordt dan blanco munitie afgevuurd.

Volgens legerbevelhebber, kolonel Werner Kioe A Sen, is dit één van de vele tradities die het Nationaal Leger wederom leven in zal blazen. Op 25 november 2022 worden er drie van de ‘25 pounders’ nabij de bekende Marine Trap opgesteld en zullen de oude en vertrouwde klanken vanaf zes uur in de ochtend 21 keren weergalmen door Paramaribo en omstreken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAuthentieke kanonnen Nationaal Leger na 26 jaar ingezet voor saluutschoten