woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
1
(1)

Aucaner Granman delegatie legt socio-economische uitdagingen voor aan regering

lees ook ...

OW-minister benadrukt unieke aanpak van renovatie van staats...

Het ministerie van Openbare Werken (OW), specifiek het directoraat Bouw- en Stedebouwkundige Werken (BSW), is momenteel actief bezig met grootschalige renovatiewerkzaamheden. Minister Riad Nurmohamed ...

Op dinsdag 12 december bracht een afvaardiging van het kabinet van de granman der Aucaners, onder leiding van hoofdkapitein John Lesina van Drietabbetje, een werkbezoek aan president Chandrikapersad Santokhi. Tijdens de vergadering van de Raad van Ministers benadrukte de traditionele gezagsdrager namens grootopperhoofd Bono Velanti diverse kwesties waarmee de bewoners van het binnenland momenteel worden geconfronteerd. President Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en verschillende ministers bespraken uitvoerig de problemen en presenteerden mogelijke oplossingen.

Hoofdkapitein Lesina legde de nadruk op specifieke uitdagingen op het gebied van onderwijs, volksgezondheid, landbouw, ondersteuning van sociaal zwakkeren in het binnenland en bootvervoer. Hij wees op de moeilijke omstandigheden in het achterland, waar mensen in armoede leven en afhankelijk zijn van roofbouw voor hun voedselvoorziening. “Overleven in het achterland is een enorme opgave. Mensen leven in armoede en zijn voornamelijk aangewezen op roofbouw om aan voedsel te komen. In het binnenland kost een zak rijst ongeveer SRD 4000, een gascilinder SRD 1000 en een liter benzine SRD 100,” aldus de gezagsdrager. Lesina deed een oproep aan de regering om basisgoederen betaalbaar te maken en werkgelegenheid te creëren.

De vertegenwoordiger van de Aucaanse granman toonde zich positief na het gesprek: “Er is antwoord gegeven op diverse urgente kwesties in het binnenland. We zijn tevreden met de toezeggingen van de president.” Hij kijkt uit naar het uitgestippelde traject om de problemen op een structurele en duurzame manier aan te pakken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAucaner Granman delegatie legt socio-economische uitdagingen voor aan regering