woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Aucaanse granman benadrukt noodzaak aanpak armoede in gesprek met Santokhi

lees ook ...

Minister Steven Mac Andrew start gratis kapper A-vaktraining...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft het startsein gegeven voor de Kapper A-vaktraining, gericht op huid en haar, als onderdeel van het landelijk trainingsp...

Onder uitdagende omstandigheden proberen bewoners van het binnenland van Suriname zich staande te houden. Een afvaardiging van de Aucaanse granman, Bono Velanti, onder leiding van hoofdkapitein John Lesina, heeft de situatie besproken met president Chan Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en ministers. Tijdens de vergadering van de Raad van Ministers werden zowel de problemen als mogelijke oplossingsmodellen uitvoerig behandeld.

Lesina benadrukte de uitdagingen op het gebied van onderwijs, volksgezondheid, landbouw, ondersteuning voor sociaal zwakkeren in het binnenland en bootvervoer. Hij wees op de moeilijke leefomstandigheden, waar armoede heerst en mensen afhankelijk zijn van roofbouw voor hun voedselvoorziening.

“Het is bijna onmogelijk in het achterland. De mensen leven in armoede en zijn vooral aangewezen op roofbouw om in hun voedselbehoeften te voorzien. In het binnenland kost een zak rijst ongeveer SRD 4.000, een gascilinder SRD 1.000 en een liter benzine SRD 100,” betoogde Lesina. Hij deed een beroep op de regering om basisgoederen betaalbaar te maken en werkgelegenheid te creëren.

Volgens de Communicatiedienst Suriname is de vertegenwoordiger van de Aucaanse granman, gevestigd in Dritabiki, positief over het gesprek. “Ze hebben antwoord gegeven op verschillende urgente kwesties in het binnenland. We zijn tevreden met de toezeggingen van de president.” Hij kijkt uit naar het uitgestippelde traject om de problemen op een structurele en duurzame manier aan te pakken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAucaanse granman benadrukt noodzaak aanpak armoede in gesprek met Santokhi