maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Atompai rondt zaken af voor vertrek

lees ook ...

PRO: Javaanse Nieuwjaarsdag culturele diversiteit

Suriname heeft vandaag de Javaanse Nieuwjaarsdag gevierd. Op deze dag staat men stil bij de culturele verscheidenheid en diversiteit. Zo wordt er gereflecteerd op de rijkdom van de gemeenschappelijke ...

Milando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), wil lopende zaken afronden voor zijn vertrek bij de SPB en het Korps Politie Suriname (KPS). Hij werkt onder andere aan de afronding van wijziging van de statuten en het woningbouwproject “Ik heb 90 procent van wat ik aan de politieorganisatie had beloofd kunnen realiseren,” zegt Atompai aan Suriname Herald.

Hij meldt ook dat de bond in de afgelopen periode ongeveer 100 huizen geïnitieerd heeft voor politieambtenaren in verschillende projecten. “Niet iedereen komt in aanmerking voor een woning of een perceel vanwege verschillende redenen, zoals schulden en hun lonen,” zegt Atompai van het woningbouwproject waarin er zowel woningen als percelen beschikbaar zijn. Atompai meent dat hij zijn collega’s al bij de installatie had voorgehouden welke stappen hij zou nemen. “Ik had eerder aangekondigd, dat ik niet tot 2025 zou aanblijven als voorzitter van de SPB. Ik heb dit al bij mijn installatie bekendgemaakt.”  Nu moet nog vastgesteld worden hoeveel verlofdagen hij nog heeft.

Voor zijn vertrek, komt er een algemene ledenvergadering (ALV), waarin bepaald zal worden als men kiest voor nieuwe bestuursverkiezingen of aansluitingen. Antompai wil zijn periode als voorzitter van de SPB simultaan beëindigen met zijn periode bij de politie. Na zijn 200 verlofdagen zal hij zijn ontslag indienen, waarna hij vertrekt als inspecteur van politie.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAtompai rondt zaken af voor vertrek