maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
5
(2)

Atompai: “korpschef kan alleen per resolutie ontheven worden”

lees ook ...

Geestelijk leiderschap bidt samen met president voor welzijn...

Op maandag 19 februari begon president Chandrikapersad Santokhi zijn werkweek met een krachtig gebed voor het land en zijn volk, in aanwezigheid van diverse hindoe geestelijken uit zowel Suriname als ...

Milando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), geeft aan dat de korpschef alleen per presidentiële resolutie kan worden ontheven. De minister van Justitie en Politie is volgens Atompai niet  bevoegd om de korpschef te ontheffen. 

De SPB heeft een schrijven gericht aan president Chan Santokhi om ontvangen te worden voor een gesprek. Atompai heeft aangegeven dat de president vrijwel direct heeft gereageerd en de bond deze week nog zal ontvangen.

Over het functioneren van de korpchef wilt Atompai geen uitspraken doen, maar hij weet wel te vertellen dat Prade slechts SRD 5000 van het ministerie ontvangt en daarmee het korps staande houdt. “Hoelang heeft u niet gehoord dat de politie naar papier om te kopiëren en uit te printen op zoek is. Daarvoor zorgt Prade,” uit Atompai.

Atompai geeft verder aan dat als Prade gehoor geeft aan dat wat de bewindsman beweert en werkelijk thuis blijft, hij dan onwettig afwezig is. “Dan blijft hij thuis zonder reden,” verduidelijkt de SPB-voorzitter. Verder zegt Atompai dat het niet de bevoegdheid is van de Juspol-minister om de korpschef te bedanken. “De minister weet niet wat zijn bevoegdheden zijn. Hij loopt zomaar rond op het ministerie.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAtompai: "korpschef kan alleen per resolutie ontheven worden"